Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Európában miért csak az...

Európában miért csak az olaszok, franciák, angolok, németek és magyarok voltak képesek felépíteni saját magas kultúrát?

Figyelt kérdés

Európában miért csak az olaszok, franciák, angolok, németek és magyarok voltak képesek felépíteni saját magas kultúrát?

Az összes többi kisebb nép kultúrális színvonala könnyedén elvitatható hosszabb rövidebb viták után, ahol objektív kiváló mércét használunk: PL: Régi Britannica 1911 lexikon, régi LaRousse francia lexikon, vagy régi német Brockhaus lexikonban hány embernek kapott önálló szócikket az adott nemzetekből.

#kultúra #magas kultúra #kultúrnépek
2021. jún. 27. 12:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/149 A kérdező kommentje:
"Plusz funkcionális analfabéta" Menő... Ezt a szót ma mondta a TV-bemondó bácsi neked 1X, most muszáj megosztanod.
2021. jún. 27. 13:27
 22/149 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok a legszebb! <3
2021. jún. 27. 13:32
 23/149 anonim ***** válasza:
100%

Csak nem a szociopata kifejezést keresed? :)

2021. jún. 27. 13:36
 24/149 anonim ***** válasza:
100%

Erdekeskerdes nevű kérdező nektek is küld trágár priviket?

No comment.

Tiltottam.

2021. jún. 27. 13:36
 25/149 anonim ***** válasza:
100%

"Az összes többi kisebb nép kultúrális színvonala könnyedén elvitatható hosszabb rövidebb viták után, ahol objektív kiváló mércét használunk"

És rögtön meghazudtolod az objektivitást, amikor kizárólag az irodalomra mutatva okoskodsz. Ha pl építészetet vennénk alapul, Magyarország valahol a sor hátulján kullogna pl görögökhoz, olaszokhoz, stb képest. Vagy hány világhíres zeneszerzőnk volt más nemzetekhez képest? Nemzetközileg is ismert szobrászunk? Ezek talán nem a kultúra részei?

Találtál egyetlen témakört, amiben tényleg jelentős mennyiséget alkottunk, majd semmi mást figyelembe se véve ostoba módon általánosítasz. És amikor erre felhívják a figyelmed, még ocsmány, alpári és arrogáns stílusban is válaszolgatsz. Szégyen, amit művelsz...

2021. jún. 27. 13:37
 26/149 anonim ***** válasza:
100%
Engem tegnap zsidózott és prolizott, gondolom a kultúra jegyében
2021. jún. 27. 13:38
 27/149 anonim ***** válasza:
100%

"Erdekeskerdes "

Ja, hogy már megint ez az a gyökér? Már régóta tiltva van nálam például, időnként felbukkan valami égbekiáltó ostobasággal, és amikor kivétel nélkül mindenki cáfolja, idegbajt kap és elkezd privát üzenetekben mocskolódni.

2021. jún. 27. 13:39
 28/149 anonim ***** válasza:
100%
2021. jún. 27. 13:40
 29/149 A kérdező kommentje:

Az ógörögök nem épeen rokonai a mai görögöknek, ha ismernéd a genetikát.

Másrésztr mi különbözteti meg a mai athént mondjuk egy tipikus balkáni vagy közel-keleti várostól stílusában, ha az ókori romokat figyelmen kívűl hagyjuk?

"Vagy hány világhíres zeneszerzőnk volt más nemzetekhez képest? Nemzetközileg is ismert szobrászunk? Ezek talán nem a kultúra részei?"

MEgint nem olvastad el a bevezetőt.

Liszt Kodály Bartók és Rózsa elég híresek a nagyvilágban. A címben említett 4 országon kívül nem is produkáltak hasonlóakat a kisebb országok Európában

2021. jún. 27. 13:41
 30/149 anonim ***** válasza:
100%

Erdekeskerdes nekem is küldött két privit, egy kommunikációs hurkot. Megismételte az utolsó két hozzászólását... biztosra akart menni, hogy figyelemmek kísérem-e a kérdéseket, amikhez választ írtam. Naná.

Nem, ő nem sziciopata és nem nárci. Ezek feltételeznek némi grandiozitást, sok és mély felkészültséget, és -viszonylag- magas IQ-t. Illetve a szociopataság -bár az alacsony színvonalú kérdései által kiváltott plusz figyelmet ígényli, ha figyeltétek- feltételez némi EQ-t, de ez nála nincs meg. A személyiségstruktúrája jóval egyszerűbb, ld. győzelem-meccsvesztés-tengelyen gondolkodik.

2021. jún. 27. 13:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!