A kövérek miért nem választják a műszaki pályát?
Megfigyelésem szerint manapság kb. a fiatalok ötöde kövér, de a BME-n kb. csak 4-5% az arányuk, nagyon alulreprezentáltak.
Mi lehet ennek az oka szerintetek?
Pontosan ezt emeltem ki én is, hogy nem úgy kell gondolkodni, hogy genetika->elhízás, de nem feltétlenül csak azért kövér valaki, mert többet enne, mint a vékonyabb emberek.
Megjegyzem, nekem közöm nincs a kövérséghez és nem is vagyok hízékony (biztos ezért kerültem mérnöki pályára és ráadásul a bme-re :D), de ideje lenne elfogadni, hogy a genetika néha nagyobb százalékban határozza meg az alakunk, mint a konyhai tevékenységünk.
Olvasd el a válaszomat, ahol tanulmányokat kértem. Nem adtál semmiféle plusz tudást. A tanulmányok azt mutatják, hogy az illetőnek mennyi kalóriára van szüksége. Ha ezt túlhaladja, akkor túlsúlyos lesz bizonyos időn belül, ergo többet eszik, mint amennyit kellene. Azt mindenki tudja, hogy embere válogatja a napi kalórialimitet.
Tehát nem a genetika miatt híznak el az emberek, hanem azért, mert többet esznek, mint amennyire szükség lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!