Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A kövérek miért nem választják...

A kövérek miért nem választják a műszaki pályát?

Figyelt kérdés

Megfigyelésem szerint manapság kb. a fiatalok ötöde kövér, de a BME-n kb. csak 4-5% az arányuk, nagyon alulreprezentáltak.

Mi lehet ennek az oka szerintetek?

2021. márc. 14. 23:47
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
40%

Pontosan ezt emeltem ki én is, hogy nem úgy kell gondolkodni, hogy genetika->elhízás, de nem feltétlenül csak azért kövér valaki, mert többet enne, mint a vékonyabb emberek.

Megjegyzem, nekem közöm nincs a kövérséghez és nem is vagyok hízékony (biztos ezért kerültem mérnöki pályára és ráadásul a bme-re :D), de ideje lenne elfogadni, hogy a genetika néha nagyobb százalékban határozza meg az alakunk, mint a konyhai tevékenységünk.

2021. márc. 15. 14:42
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Én meg túlsúlyos vagyok, de én legalább nem a genetikámra fogom, hanem arra, hogy rohadtul szeretek enni és lusta vagyok.
2021. márc. 15. 14:43
 23/27 anonim válasza:
Felőlem arra fogod, amire akarod, én csak szerettem volna egy kis plusz tudást adni a témában. :)
2021. márc. 15. 14:45
 24/27 anonim ***** válasza:
84%

Olvasd el a válaszomat, ahol tanulmányokat kértem. Nem adtál semmiféle plusz tudást. A tanulmányok azt mutatják, hogy az illetőnek mennyi kalóriára van szüksége. Ha ezt túlhaladja, akkor túlsúlyos lesz bizonyos időn belül, ergo többet eszik, mint amennyit kellene. Azt mindenki tudja, hogy embere válogatja a napi kalórialimitet.

Tehát nem a genetika miatt híznak el az emberek, hanem azért, mert többet esznek, mint amennyire szükség lenne.

2021. márc. 15. 14:49
 25/27 anonim válasza:
100%
Genetika annyit tesz ,hogy vannak hízékonyabb emberek, én is az vagyok még se vagyok kövér. :)
2021. márc. 16. 16:25
 26/27 Deff ***** válasza:
Amíg nincs a kezedben konkrét statisztika ,hogy a megfigyelésed valós-e addig okot se érdemes keresni, hiszen lehet hogy amire okot keresnél ,valójában nem is létezik.
2021. ápr. 1. 12:21
 27/27 anonim válasza:
100%
Műszaki szakon vagyok és igencsak elhíztam az egyetem alatt. 60 kilót szedtem fel az elmúlt 5 évben. 23/F. Tudom, nem reprezentatív, csak gondoltam bedobom, hogy azért létezünk :D
2021. máj. 9. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!