A Rubikon történelmi újságba külsösként is belehet küldeni saját cikker/témát ? vagy csak az ottani írok publikálhatnak?
Természetesen lehet, de egyrészt nem tartalmazhat olyan részleteket, amelyek légből kapottak, vagyis amennyire lehet, történelemhűnek kell lennie. Ez nem könnyű, mert a helyhiány miatt szelektálni kell, hiszen az összefüggések sokszor rendkívül bonyolultak, így igazat írva is lehet ferdíteni, mert szelektálni kell az okokat, okozatokat és az eseményeket illetően és nem könnyű a valóban legfontosabb jellegzetes összefüggéseket felvázolni, a megfelelő hangsúlyozást alkalmazni.
Másrészt természetesen egy színvonalat kell produkálni az írás minőségében, a fogalmazásban, a nyelvi fordulatokban.
Én történészként adtam le cikkeket, kettő megjelent, de egy tucatot visszadobtak. Igaz, a túlnyomó részét helyhiány miatt, de utólag belátom, hogy különösen eleinte valóban nem a fő mederben zajló eseményeket írtam le néhol, ami összességében biztosíthatta volna a korhűséget, természetesen azért, hogy érdekesebb legyen az írás.
Lehet ugyan ilyeneket is megemlíteni, de arról gondoskodni kell, hogy ne tolódjon el a kor jellegzetes képe olyan irányba ez által, ami nem volt rá jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!