Plágiumnak számít-e, ha valaki a saját szakdolgozatát leadja egy másik egyetemen(pl.: társadalom tud. és bölcsészet tud.)?
Tehát, ha pl. én megírtam a saját szakdolgozatomat és utána egy másik egyetem másik karán/szakán leadom ua. szakdolgozatot, az elfogadható ?
Vagy leadom minimális változtatásokkal, az attól még plagizálás? Ha igen, hogyan eszközölhető? Mennyire lehet ua. a 2 szakdolgozat ha én vagyok a szerző? Saját magam copyzása minek számít???
Ha lehivatkozod, akkor minden további nélkül beleteheted, azonban ez nem számít a jelenlegi szakdolgozat szempontjából saját szellemi terméknek, tehát olyan, mintha egy teljesen random ember munkásságát használtad volna fel.
Azt gondolom tudod, hogy bizonyos %-ának saját, de nem korábbi munkából kell származnia.
@4:
"azonban ez nem számít a jelenlegi szakdolgozat szempontjából saját szellemi terméknek, tehát olyan, mintha egy teljesen random ember munkásságát használtad volna fel"
Igen és nem. A szakdolgozat eredetiségének követelménye ugyanúgy nem teljesül, mintha random ember munkáját használta volna fel, de a plágium tényállása nem fog megvalósulni, ellentétben azzal, ha random ember munkáját használja fel.
Mojjo, legyél kedves az egész mondatot elolvasni, kérlek...
Úgy kezdtem, hogy HA LEHIVATKOZZA. Ha lehivatkozza, ígyse-úgyse számít plágiumnak.
"Ha lehivatkozza, ígyse-úgyse számít plágiumnak"
Ha nem hivatkozza le, úgy sem, hisz saját írása az is.
"bizonyos %-ának saját, de nem korábbi munkából kell származnia."
Én keresem ezt az egyetemi szakdolgozati szabályzatban, de nem találom. Konkrétan melyik előírásba ütközik a kérdező által felvázolt eset?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!