Plágiumnak számít-e, ha valaki a saját szakdolgozatát leadja egy másik egyetemen(pl.: társadalom tud. és bölcsészet tud.)?
Tehát, ha pl. én megírtam a saját szakdolgozatomat és utána egy másik egyetem másik karán/szakán leadom ua. szakdolgozatot, az elfogadható ?
Vagy leadom minimális változtatásokkal, az attól még plagizálás? Ha igen, hogyan eszközölhető? Mennyire lehet ua. a 2 szakdolgozat ha én vagyok a szerző? Saját magam copyzása minek számít???
Köszönöm mindenkinek a válaszát! Nagyon segítőkész volt mindegyik. :)
10/10 esetleg egy kicsit átírt vagy kibővített verziót(pl. kibővített időintervallum vagy szituáció stb.) már le lehet adni, nem ?
"nekünk a szakdolgozatba bele kellett kötni"
Az csak helyi előírás. Én két szakdolgozatot írtam különböző egyetemen, de ilyet ott nem kellett beletenni.
Csak az számít, amire írott szabályozás van, olyat meg senki nem hivatkozott meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!