Most akkor a Vojnich kézirat?
> Szóval, akkor most mi is van ezzel a kézirattal?
Az van, hogy feltevések, sejtések vannak, tények meg nincsenek.
Szerintem rejtjelezett kódolt szöveg ám eredeti tehát tartalmas az írás, nem összevissza kamu.
Legalábbis több az erre utaló jel mint ami ennek ellenkezőjére utalna.
Más kérdés a mellékelt képek és rajzok, azok valamiért fantáziáltak és félrevezetőek.
Lehetséges hogy pont ez volt a céljuk hogy aki kinyitja az ne kezdje feltörni mert számára érdektelennek tűnik a képek alapján.
Másrészt lehetséges hogy a kód kulcsát adják így meg, egyenlőre nem ismert módon.
(Tehát az messze nem biztos hogy a képeknek bármi köze van a kódolt íráshoz, ha mégis a dekódolásban lehet szerepük.)
1: Nem lehet kamu, mert a szöveg a zipf törvényen túl is azonosságot mutat az élő nyelvekkel.
3: Igen, én is erre hajlok, hogy valamilyen sajátos módon rejtjelezett szöveg lehet. Úgy gondolom, hogy talán valami orvos segédkönyve lehetett ez, rendelésre gyártva és a szöveg rejtjelezése vagy a misztikumot volt hivatott növelni, vagy a nem tudást eltakarni, a hozzá nem értést palástolni.
"Tulajdonképpen csak ki kell találni valami hablatyot "
Nem nagyon értesz te ehhez.
Hülyeséget irkálsz.
Azt vedd már észre, hogy a könyvet 1600 előtt írták. Akkoriban a zipf törvény még nem létezett, mégis, a vizsgálatok igazolták, hogy az iratra érvényes. Azt ne mondd mnár nekem, hogy ennek a törvénynek akart volna egy hamisító megfelelni 400 épvvel ezelőtt.
Azt is írod, hogy a szavak kitalálását unta a szerző. Ezért ismételt. Ez szerinted tudományos?
Akjkor mi van, ha azért ismételt, mert a rejtjelezés ezt kivbánta meg? Vagy ha nem szavak, hanem számok vannak elkódolva? Vagy kódolatlanul?
Az angol úgy mondja az 1972 évszámot, hogy tizenkilenc hetvenkettő.
Mi van ha az ismétlődéseknél egy számsor van leírva?
66344241311
hat hat három négy négy kettő négy egy három egy egy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!