Azt amit mindenki más :D
Baromi érdekes, és lehet, hogy az egész átverés :)
> „Mondjuk magyarul még érteném is.”
Magyarul tömören: a rajzoló felvetése szerint a Voynich-kézirat egy fantáziavilág leírása, amiben az emberek szerepjátékot játszottak. Olyasmi, mint egy M.A.G.U.S. törvénykönyv: [link] (Oké, a M.A.G.U.S könyvek pont nem egy kitalált nyelven íródtak, de vannak olyan szerepjátékok is.)
Magyarul részletesen
2. kocka: LÁNY: „Ez a Voynich kézirat. Egy könyv, mely állítólag 500 éves, ismeretlen jelekkel írták, valamiféle képes enciklopédia képzeletbeli növényekről és megfejtetlen receptekről.”
3. kocka: LÁNY: „Lehet megtévesztés, egy elveszett nyelv, egy titkos kulcs, földönkívüli szöveg, glossolalia,… – Senki sem tudja.” FIÚ: „Senki? Pedig nyilvánvaló.”
4. kocka: LÁNY: „Nyilvánvaló?! Nyelvészek és kódfejtők évtizedeken keresztül nem jutottak vele semmire!” FIÚ: „Elfelejtik, hogy az emberi természet nem változik.”
5. kocka: FIÚ: „Csak képzeld el, valaki talál egy könyvet a mi időnkből tele listákkal, illusztrációkkal, táblázatokkal és hosszú, száraz leírásokkal nem létező világokról egy kitalált nyelven. Mit találtak?” LÁNY: „Ó, Atyám! Ez nyilvánvaló…”
6. kocka: 500 évvel korábban. FIÚ JÁTÉKOS: „Forsooth! Elfogyasztok egy bátorság elixírt!” KALANDMESTER: „Nono! A törvénykönyv azt mondja, ahhoz farkascsont kell!” LÁNY JÁTÉKOS: „A druidod veszít két pontot!”
Várj! Ez az eredeti Voynich-kézirat? Honnét szerezted? Szeretnéd kipróbálni a Druidok és Dikotüledonokat?
Tetszik nekem a szerepjáték ötlet, a M.A.G.U.S-hoz írott anyagokat olvasni szoktam.
Nekem van egy elborult elméletem a nyelvről. Jelnyelven íródott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!