Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mit szóltok az új Pozsonyi...

Mit szóltok az új Pozsonyi csata animációs filmhez?

Figyelt kérdés

Érdekelnek jöhetnek a részletesebb pozitív, negatív vélemények.

Véleményem szerint nagyon kifogásolható alaptalan dolgokat állít és a megjelenése sem túl meggyőző, de érdekelnek a többi vélemények is.

#történelem #Pozsonyicsata
2020. dec. 25. 22:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
18%
Kit érdekel ez a hülyeség? Ezeket az ázsiai magyarokat már amúgy is kiírtották évszázadokkal ezelőtt! A mohácsi csata után meg amúgy is eltűnt MO a térképről 400 évre. Ez a jelenlegi nemzet a 19. század közepe óta az ország meg 100 éve létezik.
2020. dec. 26. 21:25
 12/24 anonim válasza:
95%

Hogyan érted azt, hogy pozitív vélemény?

Oké írok egy pozitívumot: tulajdonképpen egészen vicces.

Na, itt ki is merült ezen része, most jöhet a silány része, ez viszont a teljesség igénye nélkül:

Mégis milyen dokumentumfilm az, ami szinte mindent meghamisít? Nem a történelemkutatás mai álláspontját közli, sőt, be sem mutatja. Ellenben egy hazug múltat kreál, Orwelli módra.

Nem, itt már nem az a gond, hogy igaz vajon minden állítás, ami elhangzik, vagy sem. Ez az izé kultúrharcos terméknek készült, már meg sem próbál álláspontokat bemutatni. Ezer szerencséje, hogy olyan nyomorultul teszi, hogy annak, aki kellően ki van ábrándulva, akár egészen humorosi is lehet.

Amúgy a grafika szánalmas.

2020. dec. 26. 21:47
 13/24 Balogh Vajk ***** válasza:
89%

Mi jöhet még?

-A 7 vezért is a Honfoglaló top 7-ből szedjük majd össze?

2020. dec. 27. 00:48
 14/24 A kérdező kommentje:

Úgy értette akinek esetleg tetszett, pozitív véleménye van róla, annak a véleménye is jöhet :D

Nagyon igaz amit írtál, pont pár hónapja olvastam a könyvet...

2020. dec. 27. 10:45
 15/24 anonim ***** válasza:
93%
8 - nekem az a bajom a valaszoddal hogy ez az igenytelendo, megalkuvo szellem tukrozodik benne ami az egesz orszagot korrumpalja. Leirod hogy realisan ez se jo benne, az se jo benne de ez van szoval akkor oruljunk ennek. Nem! Ha valami sz...r akkor ismerjuk mar el hogy az! Foleg hogy iszonyatos penzbol keszult.
2020. dec. 27. 12:28
 16/24 anonim ***** válasza:
33%

15-ös, nem csodálom, hogy lepontoztál, ennyi értelmi képességgel...

Amiket állítasz, azokat sehol nem írtam le. Nem írtam olyat, hogy „ez se jó, az se jó”, hanem azt, hogy lehetett volna jobb is -és itt nem a sokat skandált peacy jegyében fogalmaztam így, hanem én így gondolom. És a „nem jó” és a „lehetne jobb is” két külön fogalom.

Azt sem írtam, hogy kell neki örülni. Azt írtam, hogy a hibái ellenére NEKEM összességében tetszett, aztán hogy másoknak tetszik-e vagy sem, azt majd mindenki döntse el magában, én nem mondok olyat, hogy mindenkinek tetszenie KELL. Gondolom egy hollywoodi kasszasikerre sem mondod, hogy szar, amikor vannak benne tré részek, de összességében azt kaptad, amit vártál tőle.

2020. dec. 27. 13:47
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Történelmileg pontatlan. Árpád valóban meghalt 907-ben, de nem a csatában, hanem jóval előtte.

Pontosan az ő halálhíre bátorította fel a frankokat, és a bajorokat.

Legalábbis Anonimus szerint.

2020. dec. 27. 18:32
 18/24 anonim válasza:
100%

Ahogy a 7-es írta, ugyanazon okokért én is csak kifogásolni tudom a "filmet". Elnézve, hogy legfeljebb 15 évvel ezelőtt készült hasonló grafikával játék, de még animációs film is bőven szebb. Konkrétan szégyen, hogy milliókat költöttek el olyasvalamire, ami százszor olcsóbban százszor szebben nézhetne ki, ha hozzáértő stáb dolgozott volna rajtuk. Habár persze a kinézet egy dolog, de a történelmi tények szándékos, vagy nem szándékos (nem mentség) elferdítése régészhallgatóként erősen fájdította a szívemet. Bizonyos elemek konkrétan a Gyűrűk ura fantasy szintjéhez tartoztak, bár az legalább kidolgozott volt és nem a valódi történelemhez volt kötve.

Az már csak szomorú, hogy magyar nézők százezrei bután el is hiszik, amit a köztévé leadott "tanítási célból".

2020. dec. 29. 20:37
 19/24 anonim ***** válasza:
69%
Ez a mű pont olyan, mint az átlag magyar. Megalkuvó, hazug, buta.
2021. jan. 2. 18:47
 20/24 anonim ***** válasza:
66%
Ugyanolyan szinvonaltalan propaganda termék, mint annak idején a Honfoglalás c. “klasszikus”. Amiről valaki az alkotók közül (esetleg szellemi környzetükből) bölcsen azt mondta:”Talán jobb lett volna, ha nem készül el.”
2021. márc. 14. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!