Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mit szóltok az új Pozsonyi...

Mit szóltok az új Pozsonyi csata animációs filmhez?

Figyelt kérdés

Érdekelnek jöhetnek a részletesebb pozitív, negatív vélemények.

Véleményem szerint nagyon kifogásolható alaptalan dolgokat állít és a megjelenése sem túl meggyőző, de érdekelnek a többi vélemények is.

#történelem #Pozsonyicsata
2020. dec. 25. 22:40
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
88%
Engem sajnos emlékeztet más, dicső történelmet kreáló esetekhez az elmúlt száz évben, ami a nemzeti büszkeség és kollektív vádaskodás erősítése céljából született.
2020. dec. 25. 22:50
 2/24 EagleHUN ***** válasza:
88%
Grafikailag, a 3D és a mozgás (szaggatott mozgású figurák) tekintetében tragikus, 10-15 évvel ezelőtti technológiai szint...
2020. dec. 25. 23:02
 3/24 EagleHUN ***** válasza:
35%

A történeti / történelmi részhez nem fűznék semmit, nekem tetszett.

Az hogy minden tekintetben megállja -e a helyét, majd kifejtik akik többet tudnak. Részletezik ha valahol "téved" a film hogy miért hibás és mi lenne a helyes ott.

2020. dec. 25. 23:04
 4/24 EagleHUN ***** válasza:
39%

Kérdező nem ártott volna linkelni hogy mindenki ugyanazt a verziót nézegesse:

https://www.youtube.com/watch?v=oiNmszXx_js&t=42s

Fontos ez ha hivatkozni kell, pl: Xperc:Ymásodperc -nél.

2020. dec. 25. 23:06
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, nem csak ezzel a filmmel, hanem úgy általában, hogy a történelmet politikai alapokra akarják helyezni.

A történelem egy tudomány. Vannak elsődleges és másodlagos források. Ezek alapján lehet rekonstruálni, hogy mikor mi történt valójában (főleg, ha a régmúltról beszélünk). Természetesen a rendelkezésre álló források általában teret adnak több elméletre is, ez is rendben van, de a cél az, hogy jussunk minél közelebb a valósághoz.

De az, amikor az ember előre eldönti, hogy mit akar bebizonyítani és aztán ahhoz keres forrásokat az nem túl jó hozzáállás. Márpedig itt pont erről van szó.

Bár mondjuk én azt se értettem soha, hogy ma 2020-ban miért lenne bárki több vagy kevesebb, attól, hogy mi történt 1000 éve...

2020. dec. 25. 23:51
 6/24 Molyember ***** válasza:
100%
"Aki uralja a múltat – hirdette a Párt jelmondata –, az uralja a jövőt is; aki uralja a jelent, az uralja a múltat is."
2020. dec. 26. 00:39
 7/24 anonim ***** válasza:
90%

A videóklip gamerként, régészként és zenekedvelőként háromszorosan is pofon vágott.

A rendes videóból csak részleteket láttam, de amikor elkezdtek a hun-magyar rokonságról beszélni nem bírtam tovább és kikapcsoltam.

2020. dec. 26. 00:42
 8/24 anonim ***** válasza:
25%

Belenéztem az első 20 percbe.

Olyan ez, mint A tanúban volt a narancs; kicsit sárgább, kicsit savanyú, de a mienk!

Nyilván nem egy világklasszis, csillió dolláros animált filmet várunk, ahol még a falevél is olyan élethű, hogy csak na, mert nyilván nincs rá annyi pénz (khm mondjuk soha nem is volt ilyesmire khm).

Attól eltekintve, hogy az animáció tényleg idejétmúlt, egész jól összerakták. Nekem a zenével nem volt különösebb bajom, bár tény, hogy lehetett volna sokkal jobb is (de hát a kis költségvetés az kis költségvetés, na), a képi világ nagyon mutatós, és számomra meg tudta teremteni azt az atmoszférát, amit elvártam tőle.

A történelmi hitelességet én sem tudom igazolni, de az a 20 perc nagyjából lefedte azt, amit egyébként is tudtam.

A másik felét majd később megnézem, de ha lesz ennyire jó, akkor nem volt kár megnézni.

2020. dec. 26. 13:22
 9/24 anonim ***** válasza:
95%
Mindig a románokat fikázzuk (jogosan), hogy hamis történelmet találnak ki maguknak és még az akadémia is mögé áll. Hát most mi is erre az útra kezdünk lépni.
2020. dec. 26. 20:45
 10/24 anonim ***** válasza:
21%
Aki lepontozta a 8-as válaszomat, elmondaná, hogy mi vele a problémája?
2020. dec. 26. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!