Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi értelme segíteni másokon ha?

Mi értelme segíteni másokon ha?

Figyelt kérdés
Mi értelme "jót" tenni ha az a világot úgy igazából nem teszi jobbá, neked hála megmenekül ezer ember de utána meghal kétezer valamilyen okból kifolyólag. Szóval az örök körforgást nem lehet megállítani, mindig fognak emberek nyomorogni és meghalni. Igen valakinek az életét jobbá teheted de a világ nem változik meg tőle. Például adományozol egy gyerekkórháznak ahol halálos betegeket kezelnek, hiába az adományod nem fogják túl élni. Remélem érthető amit mondani akarok.
2020. dec. 23. 14:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
89%
Elég lenne mindenkinek csak annyi "jót" cselekedni ami tőle kitelik. De még ez sem megy sajnos.
2020. dec. 23. 14:41
 2/18 anonim ***** válasza:
91%
Ha nekem köszönhetően megmenekül 2000 ember majd egy tőlem teljesen okból meghal 2000, akkor mégis miért azzal kéne foglalkoznom? Megmenekült 100 ember miközben ők is meghalhattak volna. A gyerekek meg lehet hogy meghalnak a halálos betegségben de az adománynak köszönhetően kisebb fájdalmak közt. Nekik mindenképp segített. Szóval ha mindenki csak minimálisan is segítene másoknak 1000x jobb hely lenne a ivlág tényleg.
2020. dec. 23. 14:47
 3/18 anonim ***** válasza:
77%
tőlem teljesen független*
2020. dec. 23. 14:48
 4/18 A kérdező kommentje:
Én inkább megmaradok passzívnak.
2020. dec. 23. 15:08
 5/18 anonim ***** válasza:
93%
Maradj, látom nem sikerült megérteni amit írtunk. De akkor ne panaszkodja ha mondjuk elesel az utcán de senki se segít mert ők is inkább passzívak vagy ha műteni kell de nem lesz a vér a kórházakban mert passzívan senki nem adott
2020. dec. 23. 15:15
 6/18 A kérdező kommentje:
Nekem aztán mindegy mikor halok meg :D. Én nihilista vagyok szóval nekem aligha számít valami, nem veszem semmibe a létezést.
2020. dec. 23. 15:27
 7/18 anonim ***** válasza:
92%
Ilyenkor örülök, hogy a legtöbb ember nem ilyen szűk látókörű, utálnivaló személy.
2020. dec. 23. 15:57
 8/18 anonim ***** válasza:
87%

"Ha nekem köszönhetően megmenekül 2000 ember majd egy tőlem teljesen okból meghal 2000"

De csak 2000 hal meg, nem 4000, mint ahogy egyébként lenne.

2020. dec. 23. 18:20
 9/18 anonim ***** válasza:
77%
Ha a "segítés" ilyen műracionalista okok miatt történik, megette a fene. A segítés az ember azon képessége, hogy átérzi mások problémáját, és örül, ha csökkentheti azt. Aki ezt nem érti, nem segít, hanem végrehajt egy állítólagos társadalmi elvárást. Mintha egy darab fát tenne odébb. Csak úgy.
2020. dec. 23. 18:41
 10/18 anonim ***** válasza:
91%

Ha nem adsz es nem kersz segitseget, miert teszel fel Nekem kerdeseket, amit csupan szivessegbel kellene megvalaszolnom egy arra meltatlan szemelynek?

Ezen a forumon ne kerj valaszt, mert itt csak szivessegbol, segitsegbol, valaszolnak a joindulatu tagok.

2020. dec. 23. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!