Van ennek így értelme? Nem jelenteném fel az illetőt állatkínzás miatt, hanem inkább az állatain segítenék.
Adott egy tanya a "világ végén". A tulajdonos kutyája, macskái bolhásak, férgesek, a kutya nem látott még állatorvost. Arra gondoltam, első körben elkezdeném a bolhátlanítást (nyakörv), féregtelenítést, majd elvinném oltásra a kutyát, ivartalaníttatnám a cicákat. Persze nem egyszerre, ezt sajnos nem engedhetem meg magamnak.
Van ennek így értelme?, vagy ahogy az egyik ismerősöm mondta ezzel :" úgysem tudnám megváltani a világot".
Feljelenteni a tulajdonost nem szeretném (nyilván kaphat amiatt, hogy nincs oltva a kutya), mivel vannak haszonállatai is és azokat jól tartja. továbbá nem szeretném ha a macskák esetleg menhelyre kerülnének, mivel ismerem az itteni menhelyet, egyrészt teltház van, másrészt 90%, hogy elpusztulnak valami fertőző macskabetegségben.
Nagyon szép, hogy így gondolkodsz. Sokan csak a fotelből védik az állatokat, de te legalább cselekedsz (akarsz) is.
Az igaz, hogy nagyon sokban lesz az ivartalanítás, talán valami akciót kérhetnél az állatorvosoktól. Feljelenteni én sem ajánlom, de én csak azért, mert ha olyan igazi "paraszt" a gazdája (vagy öreg, és másképp tanulta) akkor, ha feljelentéssel fenyegetőzöl, vagy meg is teszed, nem biztos, hogy másnap még lélegezni fognak azok a szerencsétlen állatok, mert lehet elintézi majd magának őket:( Minél hamarabb kéne rajtuk segíteni, talán állatvédő szervezetek is tudnának segíteni egy-egy bolhaírtóval, vagy kutyasamponnal,stb..
Vagy facebookon szervezhetnél gyűjtést, persze csak kis összegekről (a nagy összegektől sokszor megrémülnek az emberek..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!