A britek agresszivitása kiemelkedő? Miért van az, hogy amikor egy brit piához nyúl abból verekedés lesz a vége, míg más nemzetek ha piához nyúlnak abból éneklés, ölelkezés, csók, szex lesz a vége?
Leszámítva az alapkarakter hatását (ami szintén nem nemzetfüggő) ott gyakori a piás agresszió, ahol az emberekben sok elfojtott stressz, idegesség, frusztráció van.
A latin országokban az alap kulturális hozzáállás egy nyugisabb, ráérősebb, kisebb stressz-szintű, kevésbé agresszióra vezető.
Ott viszont nagy hagyománya van az érzelmi túlpörgéseknek, belső nemzetségi ellentéteknek, ami szintén vezethet akár véres kocsmai eredményhez.
Összességében annyi itt a plusz-mínusz, hogy lehetetlen országokra bontani az eltéréseket.
Kategorikus általánosításokra meg végképp nincs alap.
3
Nem tudom, igazából azt is olvastam, hogy a tesztoszteron szint határozza meg az agresszivitásra való hajlamot, ugyanakkor a magas tesztoszteron szint külső ismertető jegyeket is kialakít, mint például testalkat, fejforma, arcfelépítés is hasonlók. A britek nagy része megfigyeléseim szerint elég széles csontozatú, nagy fejjel, széles koponyával ami a magas tesztoszteron szintre utal. A nők is agresszívek és ők is vastag csontozatú, testes nők.
Ez párosulva az érzelmileg elnyomott kultúrájukkal, szigorú szabályrendszereikkel amelyek következtében rengeteg feszültség és stressz gyűlik fel bennük, lehet ilyen vad, agresszív kitörésekhez vezet.
4
És ez magyarázza az alkoholfogyasztás népszerűségét az országban, mert talán az egyetlen lehetőségük, hogy kiengedjék a gőzt, és amely kifogást biztosít a minősíthetetlen viselkedésformákra, így még el sem kell számolniuk vele. Kicsit hasonlít ez a Bűn Éjszakája c. filmre amelyben egy éjszakára elfogadottá és legálissá teszik a gyilkolást, erőszakot mint a feszültség, düh levezetésének egy nagyon eredményes módját.
Hát nem tudom, nekem nincs sok brit ismerősöm, de aki van, az mind inkább a totál higgadt, jó kedélyű és piásan is inkább felhőtlenül szórakozó típus.
Én ebből nem általánosítanék.
Szerintem neked sem kéne.
Van benne valami, az ottani gyerekek is agresszívabbak az ittenieknél (átlagban persze, nem mindegyik).
Viszont nem feltétlenül a genetika miatt: nagyon sok arrafelé a korai terhesség, és az emiatt érzelmileg fejletlen szülő. A többi már ezekből következik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!