Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Általában egy nőnek mindig...

Általában egy nőnek mindig igaza van egy vitában?

Figyelt kérdés
2020. nov. 3. 08:48
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
96%
Nem.
2020. nov. 3. 08:50
 2/21 anonim ***** válasza:
97%

a./ egy nőnek mindig igaza van egy vitában

b./ bármely más esetben automatikusan az a. pont érvényesítendő

2020. nov. 3. 09:06
 3/21 Shai-Hulud ***** válasza:
97%
Természetesen nem. Például nálunk mindig az enyém az utolsó szó. És az az, hogy "igen drágám".
2020. nov. 3. 09:23
 4/21 Wadmalac ***** válasza:
97%

Igenis le lehet őket győzni vitában.

Amikor egy volt barátnőmmel vitába keveredtünk, a végén térden csúszva jött elém.

És közben azt mondta: -Azonnal gyere ki az ágy alól!

2020. nov. 3. 10:05
 5/21 anonim ***** válasza:
94%

Nem, általában nem. De ha ezt bármi módon a tudomására hozod a vita hevében, akkor biztos hogy rosszabbul fogsz járni, mintha nem tennéd.

Az az érett házas, aki ezt már megtanulta.

2020. nov. 3. 10:30
 6/21 Tislerics Máté ***** válasza:
87%
Szerintem az érvelési hibákat azért találták ki, hogy a férfiaknak is legyen valamilyen fegyvere a nőkkel szembeni viták során. Persze ez még korántsem jelneti azt, hogy valóban hatékony fegyver lenne...
2020. nov. 3. 10:42
 7/21 anonim ***** válasza:
94%
Már majdnem válaszoltam, de közben elolvastam a #3 és #4 válaszokat. Ma már nem lehet rossz napom. Akkor se, ha nővel fogok vitázni.
2020. nov. 3. 12:11
 8/21 anonim ***** válasza:
97%

Egy egyszerű gondolatkísérlettel könnyedén be lehet látni, hogy a nőknek mindig igazuk van. A kísérlet neve: pohár az asztal szélén (saját fejlesztés, megtörtént esetek alapján).

Mint ahogyan a cím is mutatja, egy pohár kerül az asztal szélére, ami rendszerint a földön szokta végezni, törött állapotban. Kinek a hibájából törik el a pohár?

Kétszereplős játékunkban aszerint tudunk eseteket vizsgálni, hogy ki által kerül a pohár az asztal szélére, és ki által kerül a földre.

1. eset: a férfi teszi oda a poharat, és a férfi veri le; nem kérdés, a férfi a hibás, a nőnek igaza van.

2. eset: a férfi teszi oda a poharat, és a nő veri le; a nő reakciója: "Normális ember nem teszi a poharat az asztal szélére, mert ez történik!", értelemszerűen a nőnek igaza van, a férfi pedig nem normális.

3. eset: a nő teszi oda a poharat, és a férfi veri le; gondolhatnánk, hogy a fenti alapján a férfinak van igaza, viszont a nő érvelésével nem lehet vitázni; "Nem igaz, hogy ennyire nem vagy képes odafigyelni!". Tehát a nőnek igaza van, a férfi pedig figyelmetlen.

4. eset: a nő teszi oda a poharat és a nő veri le; végre esélye lenne a férfinak, hogy igaza legyen, de a "Láttad, hogy ott van, akkor miért nem vetted el onnan?" érvelés mindent visz ebben a vitában, így nemcsak, hogy a férfi figyelmetlen, felelőtlen is, a nőnek pedig természetesen igaza van.

A kétszereplős játék bővíthető, például háromszemélyes esetben berakhatunk egy kisgyereket, vagy egy macskát, és végig lehet zongorázni, hogy a férfinak miért nincs igaza az adott esetekben.

2020. nov. 3. 12:12
 9/21 A kérdező kommentje:

8

Pontosan ezt tapasztaltam. Nincs az az eset amelyből jól jöhetnék ki.

Azzal próbálkoztam, hogy megpróbáltam bekapcsolni a sajnálat-központjukat, hogy hátha legalább szánalomból igazat adnak nekem. De ez sem működött mivel ilyenkor azzal kontráznak, hogy miért picsogok, nyavalygok, és ilyenkor még rosszabbul jövök ki a dologból mintha belemennék a vitába.

Megpróbáltam csak hallgatni és ne mondani semmit, akkor meg érdektelen vagyok és nem fontosak számomra.

Ha kemény vagyok akkor besértődnek, büntetnek utána néhány napig szeretet és szexmegvonással.

Ha túl finom vagyok akkor meg sosem fejezi be és tudni fogja, hogy nyugodtan ezt teheti bármikor.

A logikai központom teljese leamortizálódik, mert nem talál megoldást a problémára.

2020. nov. 3. 15:20
 10/21 anonim ***** válasza:
94%
Ha esetleg megis rajonnel, akkor legyszi ne legy rest megosztani a felfedezesedet, emberek millioin tudnal vele segiteni :D
2020. nov. 3. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!