Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hogyan lehetséges az, hogy a...

Hogyan lehetséges az, hogy a románok sikerrel hamisítják a történelmüket?

Figyelt kérdés
Természetesen elsősorban az eredetükre gondolok. Tisztában vagyok azzal, hogy a "győztesek írják a történelmet", de ha egy nép eredetéről van szó, azért mégsem hazudhatunk olyan ami teljesen szembe megy a valósággal, mivel mondjuk a környező országok a saját eredetüket kutatva is könnyen rájöhetnek, hogy mi volt és mi nem. Teszem azt az Erdélyi leletek nem arra engednek következtetni, hogy a románok biza 2000 éve éldegélnek. (Persze átvitt értelemben) Ennyi erővel mi magyarok is állíthatnánk, hogy Jézus krisztus leszármazottai vagyunk. Ha mi azt állítjuk akkor az úgy is van és kész, senki ne kérdőjelezze meg, nem számít hogy nincs rá bizonyítékunk.

2020. máj. 27. 14:03
1 2
 1/12 Wadmalac ***** válasza:
85%

"Ennyi erővel mi magyarok is állíthatnánk, hogy Jézus Krisztus leszármazottai vagyunk."

Egyesek konkrétan azt is állítják, hogy Jézus ősmagyar volt. Szóval a sovinizmus csodákra képes. És az emberek könnyebben hiszik, amit hinni is akarnak.

Nézd meg, Hitler mit ért el a hősi árja múlt hoaxával.

2020. máj. 27. 14:57
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Mit értesz az alatt, hogy "sikerrel"?

Azt, hogy 2000 éve Erdélyben vannak, azt csak a románok mondják magukról, és csak a román történelemkönyvekben jelenik meg. Semmilyen külföldi könyv vagy kutatás nem erősíti ezt meg.

Minden (primitívebb) népnek vannak olyan többé-kevésbé hivatalos meséik, melyek szerint ők a világ közepe, és ők találták fel a spanyolviaszt. Szlávok, albánok, afrikaiak stb.

2020. máj. 27. 19:51
 3/12 A kérdező kommentje:

Igen, valóban vannak olyanok akik ilyen abszurd dolgokat is elhisznek. Én magam is próbálok a legobjektívebben hozzáállni a saját történelmünkhöz, mert azért nálunk is sokan sokfélét állítanak egy-egy kérdéssel kapcsolatban. (Habár csak szakirodalomból tájékozódhatok szóval, kinek higyjek?)

A sikert elsősorban úgy értem, hogy annak ellenére, hogy egy hazugság, gyakorlatilag senki sem kéri őket számon, sőt még asszisztálnak is hozzá. Értem én hogy a diplomácia, meg a konfliktuskerülés nem engedi meg az ilyen kritikákat, de ha belegondolunk a románok áltörténelmének súlyos ára volt, hiszen erre alapozták a területigényeiket. Amíg nem buzdították fel a románok "öntudatát" érdekes módon nem igazán mertek ugrálni több száz éven át, hogy Erdély az övék. Csak a 19. században jutott eszükbe, hogy jaaaaa mi a dákok es a rómaiak leszármazottai vagyunk! Szóval ilyen értelemben sajnos sikeresek szerintem.

2020. máj. 28. 00:33
 4/12 A kérdező kommentje:
*higgyek
2020. máj. 28. 00:35
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nono. A románok nem azért kapták meg Erdélyt, mert ilyen meg olyan történelmet írtak maguknak, hanem azért, mert 1. sokan voltak (több mint 50% az arány), 2. az antant el akarta tisztítani a Monarchiát.

Erdélyt akkor is a románok kapták volna meg, ha a 18. században jelentek volna meg ott.

Az ilyen "ki hol volt" érvek, viták nem számítanak semmit a nemzetközi jogban. (Gondolj bele, hogy nézne ki Európa, ha aszerint osztották volna fel, hogy ki hol volt hamarabb)

2020. máj. 28. 07:52
 6/12 A kérdező kommentje:

A ki-mikor-hol volt érveket én is hanyagolnám.

A népességarány véleményem szerint nem döntő indok ekkora területek elvételére. Tehát kis túlzással (csak az érthetőség kedvéért) Németországot idővel át lehetne nevezni Germanisztánra, csak azért, mert meghaladja a migránsok száma a németekét? Azért, szerintem azt a bő 900 évet is figyelembe lehetett volna venni, hogy a magyarok mit raktak le az asztalra Erdély területén szemben a románokkal. Tudom, hogy általában egy etnikum-megoszlási térképpel szoktak érvelni, de az nagyon megtévesztő. Erdélyben a mai napig sok a lakatlan terület köszönhetően a földrajzi adottságoknak. Nem a magyarok és a németek hibája, hogy a románok nomád hegyi népként beszivárogtak Erdélybe és megtelepedtek. Magyarán a népek aránya és a történelmi-kulturális értékek aránya abszolút nincsen összhangban egymással.

Na de eltértem a tárgytól. Vegyük figyelembe a !mai napig! hangoztatott román igényeket: egészen a Tiszáig akartak területeket. Ennek érdekében minél nagyobb területet bekebeleztek, hogy majd kedvezőbb alkupozícióból indulhassanak a tárgyalások idején.

Tételezzük fel, hogy a románok mondjuk csak jóval keletebbre és délebbre húzták volna meg a határt, mondjuk kb. a 2. Bécsi döntés szerint. Vajon akkor is így alakultak volna a mai határok, mint most?

Ezt azért mondom, mert szerintem a román történelemhamisításnak nagy szerepe volt a jelenlegi határok kialakításában. Ha soha nem lett volna semmilyen dákón-román elmélet, akkor ksiebb területeket vesztettünk volna, mert erősebb érv lett volna mellettünk, hogy Kolozsvárt, Vásárhelyt, Székelységet stb. közel sem érdemelték meg a románok. Az érdekes módon nem zavarta az antantot, hogy több millió magyart választ el a saját országától. Érdekes logika.....

2020. máj. 28. 11:49
 7/12 anonim ***** válasza:
74%

[link]

Ez egy kitervelt körmönfont üzlet volt. Gyakorlatilag megvásárolták a területet, de nem a tulajdonostól...

Tudtommal mária terézia (szándékosan kisbetű) hívta be tömegestül őket, hogy aztán rajtunk röhögjön...

Ezeket a folyamatokat évtizedekre évszázadokra előre is ki tudják tervelni, le tudják játszani, és a pillanatnyi állásból senki soha nem fogja átlátni az egész nagy mocskos játszmát...

2020. máj. 28. 14:17
 8/12 A kérdező kommentje:

Egyetértek azzal, hogy ebben felesleges keresni az őszinte igazságtételt. A békéért tenni akarást. A hibás döntésük bizonyítéka, -csakhogy a legnagyobbat említsem-, a Délszláv háború.

Aki évtizdekkel, netán évszázadokkal előre tud gondolkodni, annak elismerésem...mégha a saját káromra is beszélek.

Egyébként az a durva, hogy ez olyan, mint az evolúció. Folyamatosan zajlik, de túl nagyléptékű ahhoz, hogy egy emberöltőben változást tapasztaljunk. Ilyen értelemben, szerintem nem túlzás azt állítani, hogy valamikor a jövőben főleg a nyugati országok teljesen átalakulhatnak etnikailag, sőt könnyedén háborúhoz is vezethet. Csak hajlamosak vagyunk a jelennel takarózni, mert úgysem a mi életünkben lesz.

2020. máj. 28. 21:35
 9/12 Bébi-bogyó válasza:
72%

A kettes válaszolónak: Mit értesz az alatt, hogy "sikerrel"? Többek között ezekre a hamis történelmi konteókra alapozva nyerték meg Erdélyt Trianonban.

A franciák meg lusták voltak utána nézni, inkább bekajálták a maszlagot.

Ez elég sikeres stratégiának tűnik román oldalról nem?

2020. jún. 3. 13:10
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A kommunisták sikeresek a történelemhamisitásban, Rakosi-Kádár de Lenin- Stalin alatt is ez ment...

Az országban nem is volt történelemoktatás, ami szintén egy intenzív ideológiai, butító átnevelés. A román se különb.

Ha nem ismered, akkor minden hazugságot elhiszel róla. Nagyon erősen le is építették a nemzetünk önbecsülését, de eztba mocskot már a Habsburgok kezdték ellenünk.

A franciákat a jakobinus (jákobi) diktatúra alatt agymosták identitás nélkülivé, nekik teljesen mindegy hogyan tesznek tönkre egy távoli nemzetet...

2020. jún. 4. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!