Hogyan lehetséges az, hogy a románok sikerrel hamisítják a történelmüket?
"Ennyi erővel mi magyarok is állíthatnánk, hogy Jézus Krisztus leszármazottai vagyunk."
Egyesek konkrétan azt is állítják, hogy Jézus ősmagyar volt. Szóval a sovinizmus csodákra képes. És az emberek könnyebben hiszik, amit hinni is akarnak.
Nézd meg, Hitler mit ért el a hősi árja múlt hoaxával.
Mit értesz az alatt, hogy "sikerrel"?
Azt, hogy 2000 éve Erdélyben vannak, azt csak a románok mondják magukról, és csak a román történelemkönyvekben jelenik meg. Semmilyen külföldi könyv vagy kutatás nem erősíti ezt meg.
Minden (primitívebb) népnek vannak olyan többé-kevésbé hivatalos meséik, melyek szerint ők a világ közepe, és ők találták fel a spanyolviaszt. Szlávok, albánok, afrikaiak stb.
Igen, valóban vannak olyanok akik ilyen abszurd dolgokat is elhisznek. Én magam is próbálok a legobjektívebben hozzáállni a saját történelmünkhöz, mert azért nálunk is sokan sokfélét állítanak egy-egy kérdéssel kapcsolatban. (Habár csak szakirodalomból tájékozódhatok szóval, kinek higyjek?)
A sikert elsősorban úgy értem, hogy annak ellenére, hogy egy hazugság, gyakorlatilag senki sem kéri őket számon, sőt még asszisztálnak is hozzá. Értem én hogy a diplomácia, meg a konfliktuskerülés nem engedi meg az ilyen kritikákat, de ha belegondolunk a románok áltörténelmének súlyos ára volt, hiszen erre alapozták a területigényeiket. Amíg nem buzdították fel a románok "öntudatát" érdekes módon nem igazán mertek ugrálni több száz éven át, hogy Erdély az övék. Csak a 19. században jutott eszükbe, hogy jaaaaa mi a dákok es a rómaiak leszármazottai vagyunk! Szóval ilyen értelemben sajnos sikeresek szerintem.
Nono. A románok nem azért kapták meg Erdélyt, mert ilyen meg olyan történelmet írtak maguknak, hanem azért, mert 1. sokan voltak (több mint 50% az arány), 2. az antant el akarta tisztítani a Monarchiát.
Erdélyt akkor is a románok kapták volna meg, ha a 18. században jelentek volna meg ott.
Az ilyen "ki hol volt" érvek, viták nem számítanak semmit a nemzetközi jogban. (Gondolj bele, hogy nézne ki Európa, ha aszerint osztották volna fel, hogy ki hol volt hamarabb)
A ki-mikor-hol volt érveket én is hanyagolnám.
A népességarány véleményem szerint nem döntő indok ekkora területek elvételére. Tehát kis túlzással (csak az érthetőség kedvéért) Németországot idővel át lehetne nevezni Germanisztánra, csak azért, mert meghaladja a migránsok száma a németekét? Azért, szerintem azt a bő 900 évet is figyelembe lehetett volna venni, hogy a magyarok mit raktak le az asztalra Erdély területén szemben a románokkal. Tudom, hogy általában egy etnikum-megoszlási térképpel szoktak érvelni, de az nagyon megtévesztő. Erdélyben a mai napig sok a lakatlan terület köszönhetően a földrajzi adottságoknak. Nem a magyarok és a németek hibája, hogy a románok nomád hegyi népként beszivárogtak Erdélybe és megtelepedtek. Magyarán a népek aránya és a történelmi-kulturális értékek aránya abszolút nincsen összhangban egymással.
Na de eltértem a tárgytól. Vegyük figyelembe a !mai napig! hangoztatott román igényeket: egészen a Tiszáig akartak területeket. Ennek érdekében minél nagyobb területet bekebeleztek, hogy majd kedvezőbb alkupozícióból indulhassanak a tárgyalások idején.
Tételezzük fel, hogy a románok mondjuk csak jóval keletebbre és délebbre húzták volna meg a határt, mondjuk kb. a 2. Bécsi döntés szerint. Vajon akkor is így alakultak volna a mai határok, mint most?
Ezt azért mondom, mert szerintem a román történelemhamisításnak nagy szerepe volt a jelenlegi határok kialakításában. Ha soha nem lett volna semmilyen dákón-román elmélet, akkor ksiebb területeket vesztettünk volna, mert erősebb érv lett volna mellettünk, hogy Kolozsvárt, Vásárhelyt, Székelységet stb. közel sem érdemelték meg a románok. Az érdekes módon nem zavarta az antantot, hogy több millió magyart választ el a saját országától. Érdekes logika.....
Ez egy kitervelt körmönfont üzlet volt. Gyakorlatilag megvásárolták a területet, de nem a tulajdonostól...
Tudtommal mária terézia (szándékosan kisbetű) hívta be tömegestül őket, hogy aztán rajtunk röhögjön...
Ezeket a folyamatokat évtizedekre évszázadokra előre is ki tudják tervelni, le tudják játszani, és a pillanatnyi állásból senki soha nem fogja átlátni az egész nagy mocskos játszmát...
Egyetértek azzal, hogy ebben felesleges keresni az őszinte igazságtételt. A békéért tenni akarást. A hibás döntésük bizonyítéka, -csakhogy a legnagyobbat említsem-, a Délszláv háború.
Aki évtizdekkel, netán évszázadokkal előre tud gondolkodni, annak elismerésem...mégha a saját káromra is beszélek.
Egyébként az a durva, hogy ez olyan, mint az evolúció. Folyamatosan zajlik, de túl nagyléptékű ahhoz, hogy egy emberöltőben változást tapasztaljunk. Ilyen értelemben, szerintem nem túlzás azt állítani, hogy valamikor a jövőben főleg a nyugati országok teljesen átalakulhatnak etnikailag, sőt könnyedén háborúhoz is vezethet. Csak hajlamosak vagyunk a jelennel takarózni, mert úgysem a mi életünkben lesz.
A kettes válaszolónak: Mit értesz az alatt, hogy "sikerrel"? Többek között ezekre a hamis történelmi konteókra alapozva nyerték meg Erdélyt Trianonban.
A franciák meg lusták voltak utána nézni, inkább bekajálták a maszlagot.
Ez elég sikeres stratégiának tűnik román oldalról nem?
A kommunisták sikeresek a történelemhamisitásban, Rakosi-Kádár de Lenin- Stalin alatt is ez ment...
Az országban nem is volt történelemoktatás, ami szintén egy intenzív ideológiai, butító átnevelés. A román se különb.
Ha nem ismered, akkor minden hazugságot elhiszel róla. Nagyon erősen le is építették a nemzetünk önbecsülését, de eztba mocskot már a Habsburgok kezdték ellenünk.
A franciákat a jakobinus (jákobi) diktatúra alatt agymosták identitás nélkülivé, nekik teljesen mindegy hogyan tesznek tönkre egy távoli nemzetet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!