Mi értelme az életnek ha minden amit teszünk és minden amit az életünk után hagyunk semmibe vész? Jézust és mindenkit elfelejtenek előbb utóbb.
Figyelt kérdés
Egyesek jönnének a lélekvándorlással.Annak mi az értelme?Hogy végtelenségig fejlődjünk vagy ha van vége akkor hátradőljünk hogy ennyi?Van aki azt mondja a forráshoz visszatérni ahonnan jöttünk.Minek jöttünk el onnan ha olyan jó volt?Minek játsztani ezt az ide oda menést?Aztán megint kiválunk a forrásból értelmetlenül miután visszatértünk?(ráadásul miután egy kört tettünk már) Ráadásul ha beolvad a lelkünk az egészbe elvész mindenünk(ott hol leszünk meg?,a közösben már nem ráadásul mint mondtam az egész fejlődésnek is megvan a kérdésessége legyen az akár a nagy közös egészbe való belekerülés vagy a nagy közös egész előremozditása.2020. máj. 9. 13:49
1/14 anonim válasza:
Az életnek nincs "érteme", az mber ugyanúgy csak "van", mint minden más élölény, aminek egyedüli célja a faj fennmaradása, meg a szaporodás.
2/14 anonim válasza:
Amit adsz neki.
Na meg az se mindegy, milyen szempontból keresel értelmet valamiben, mivel ez szubjektív és relatív.
Pl Einstein életének és munkásságának rengeteg értelme volt a tudomány szempontjából. De semmi értelme nem volt az életének, ha a 21. századi topmodellek ideális frizurái a szempont.
3/14 A kérdező kommentje:
2. amit irtál nem oldja fel azt a dolgot hogy : (Mi értelme az életnek ha minden amit teszünk és minden amit az életünk után hagyunk semmibe vész?)
2020. máj. 9. 15:06
4/14 anonim válasza:
Dehogynem. Ha abból a szempontból akarsz értelmet találni valamiben, hogy mi az, ami örökké tart, akkor semminek nincs értelme. De ez esetben a szempontrendszered a hibás, hisz azt eleve úgy határozatad meg, hogy semminek ne lehessen értelme.
Mintha a példában szereplő Einstein munkásságát próbálnád értelmetlennek feltüntetni azáltal, hogy szempontrendszerként a kifutókon vonagló csajok frizuracsodáihoz való hozzájárulást adnád meg.
5/14 anonim válasza:
Ha pedig azt feltételezem, hogy holnap kéneső hull és a toronyházakat is elnyeli, mi értelme a holnapnak? Te feltételezed, hogy a semmibe vész, én nem. Te feltételezed, hogy az élet értelme, hogy ne vesszen a semmibe, én mást feltételezek. Ebből adódik a különbség, és ezért nem tudom elmagyarázni neked.
6/14 A kérdező kommentje:
Én tényeket közlök.Minden a semmibe vész előbb utóbb.Neked ez nem veszi el az értelmét a dolgoknak?
2020. máj. 9. 15:39
7/14 A kérdező kommentje:
Nem én határoztam meg ugy hogy ne lehessen semminek értelme.Alapból nincs értelme csak te keresed egy értelemnélküli világban az értelmet.
2020. máj. 9. 15:41
8/14 A kérdező kommentje:
Nem feltélezem hogy a semmibe vész ezek tények.
2020. máj. 9. 15:41
9/14 A kérdező kommentje:
De ez esetben a szempontrendszered a hibás, hisz azt eleve úgy határozatad meg, hogy semminek ne lehessen értelme.-Nem hibás.Attól hogy a tényeken alapszik.Ez a tényekre alapuló következtetés nem önkényes meghatározás.
2020. máj. 9. 15:43
10/14 A kérdező kommentje:
Nem én határoztam meg ugy.Logikailag következett az egyik a másikból.
2020. máj. 9. 15:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!