Honnan tudod hogy rajtad kívűl létezik bármi?

Figyelt kérdés

Nincs rá bizonyítékod, hogy a többi ember a tiedhez hasonló öntudattal rendelkezik és él. Azt tudod, hogy te rendelkezel öntudattal, mert közvetlen tapasztalásod van a gondolataidról, az érzéseidről

, arról a megfoghatatlan valamiről, hogy milyen érzés élni, de mások öntudatáról nincs tapasztalatod, és ezért nem tudhatod biztosan, hogy mások is élnek, valóban élnek, és úgy tapasztalják meg az életüket, ahogy te a sajátodat. Lehet, hogy csak te vagy olyan valódi személy, akit emberekként viselkedő, üres bábuk vesznek körül, ám nincs olyan belső életük, mint neked.

2020. febr. 4. 23:21
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
#29 de van! Nem szívok. Szóval akkor meddig tart a tér?
2020. febr. 6. 14:56
 32/36 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem hogy ha már az egész Földet te mozgatod (amúgy az állatokat is?) - akkor miért állsz meg itt?

Normális szolipszista úgy képzeli, hogy csak ő maga létezik, és minden mást ő képzel el.

2020. febr. 6. 14:56
 33/36 A kérdező kommentje:
#32 Fájdalmat okoz neked ha nem értesz valamit? Ilyenkor csendbe kéne maradnod, és csak figyelni, ez egy jó tanács, megkönnyíti az életet..
2020. febr. 6. 15:01
 34/36 anonim ***** válasza:
60%
"A tér én vagyok"-mondta Irimiás, de elcsuklott a hangja. Ez akkor történt, amikor Jurajda, az okkultista szakács Bruck-nál beleesett a pöcegödörbe, és nem tudott kimászni.
2020. febr. 6. 15:33
 35/36 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező: tehát akkor a válaszod az, hogy nem tudsz válaszolni.

A látható világunk véges. A tömege véges, a térfogata is.

A benne húzható egyenes végtelen.

2020. febr. 6. 15:39
 36/36 anonim válasza:
Ezzel én is egyetértek, van erről egy jó Vsauce videó, ha tudsz angolul https://www.youtube.com/watch?v=evQsOFQju08
2020. febr. 22. 21:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!