Honnan tudod hogy rajtad kívűl létezik bármi?

Figyelt kérdés

Nincs rá bizonyítékod, hogy a többi ember a tiedhez hasonló öntudattal rendelkezik és él. Azt tudod, hogy te rendelkezel öntudattal, mert közvetlen tapasztalásod van a gondolataidról, az érzéseidről

, arról a megfoghatatlan valamiről, hogy milyen érzés élni, de mások öntudatáról nincs tapasztalatod, és ezért nem tudhatod biztosan, hogy mások is élnek, valóban élnek, és úgy tapasztalják meg az életüket, ahogy te a sajátodat. Lehet, hogy csak te vagy olyan valódi személy, akit emberekként viselkedő, üres bábuk vesznek körül, ám nincs olyan belső életük, mint neked.

2020. febr. 4. 23:21
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Amit valóságnak hívunk, elbukik egy eléggé szembetűnő dolgon. Azon hogy a tér ami minket körbevesz elméletileg, és gyakorlatilag is végtelen. Ennek nem volna szabad megtörténnie, sem fizikailag, és semmilyen tudomány szerint. Mindennek ellentmond.
2020. febr. 6. 14:18
 22/36 anonim ***** válasza:

"a tér ami minket körbevesz elméletileg, és gyakorlatilag is végtelen"

Ezt ki mondta neked?

2020. febr. 6. 14:21
 23/36 A kérdező kommentje:
Ki mondta?? Viccelsz?
2020. febr. 6. 14:33
 24/36 A kérdező kommentje:
Fizikusokon szoktam még mulatni, mikor azt mondják hogy nem végtelen, mert a tér addig tart ameddig anyag van.
2020. febr. 6. 14:35
 25/36 A kérdező kommentje:
Ha egy labdát elrúgsz addig van tér ameddig a labda elrepül?
2020. febr. 6. 14:36
 26/36 anonim ***** válasza:
60%
Elmégy ám mostmár a csak az én tudatomban létező sunyi büdös p...ába! Ha te, a lüke kérdésed, a tohovabohu isten lelkével egyetemben, a téridő kontinuum, meg a Túró Rudi csak az én tudatomban léteztek, akkor hadd legyen már a tér olyan, amilyennek én akarom! Én pedig végtelennek akarom, derékban egy kissé svejfolva, hátul meg hóllal!
2020. febr. 6. 14:41
 27/36 A kérdező kommentje:
#26 jól mondom, hogy sok bajod van az életedben?
2020. febr. 6. 14:45
 28/36 A kérdező kommentje:
Tudod mi különbözteti meg az embert többé kevésbé (nálad kevésbé) az egyszerűbb, ösztönös életformáktól?
2020. febr. 6. 14:48
 29/36 anonim ***** válasza:

"a tér addig tart ameddig anyag van."

Nincs olyan fizikus, aki ilyet mondana.

Azért kérdezem, hogy mit szívtál?

És honnan?

2020. febr. 6. 14:50
 30/36 A kérdező kommentje:

Segítek, elgondolkozunk a létezésünkön. A kérdésem kérdés volt, nem kijelentés. Továbbra is várom más gondolkodó emberek észrevételeit.

Tudom hogy nincs konkrét megoldás, de gondolkodni szabad..

2020. febr. 6. 14:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!