Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Az érzelmi intelligencia, ha...

Az érzelmi intelligencia, ha teljesen értem a te érzelmeidet, csak csöppet se érdekel?

Figyelt kérdés
2019. dec. 30. 01:58
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Nem, az szociopátia, vagy antiszociális személyiségzavar.
2019. dec. 30. 02:34
 2/8 anonim ***** válasza:
64%

Nem feltétlenül. Kérdés, hogy kivel szemben van ez?

Szerintem természetes, hogy az emberek nagyrésze fele teljesen közömbösek vagyunk. Az sem gond, ha nem vagy humanista, és kifejezetten utálod az emberek amőba szinten élő többségét.

...

Akkor van gond, ha azok az emberek akikkel érzelmi szinten kapcsolatban állsz (és nem csak érdekből)... szülők, barátok, barátnők, szerelmek, olyan kollégák akikkel jóban vagyunk és együtt dolgozunk bajtársként... és az ő érzéseiket ha érted is, feldolgozod "racionálisan", de leszarod, nem vált ki belőled semmit. Sem empátiát, sem reakciót.

Na akkor fennállhat a pszichopátia vagy szociopátia gyanúja.

2019. dec. 30. 03:24
 3/8 A kérdező kommentje:
A kérdést az vetette fel, hogy nem teljesen értem az érzelmi intelligencia definícióját. Tehát hogy magas pontszámot ér-e el az az illető aki érti ugyan más emberek érzéseid, de nem érez együtt más emberekkel. (Persze nem a végletekben gondolkodva, nem pszichopatákra gondolok.)
2019. dec. 30. 11:45
 4/8 anonim ***** válasza:
70%
Nem. Az érzelmi intelligencia azt jelenti, hogy értem is az érzéseidet ÉS érdekel is.
2019. dec. 30. 11:46
 5/8 dellfil ***** válasza:
55%

"Az érzelmi intelligencia azt jelenti, hogy értem is az érzéseidet ÉS érdekel is."

Igen, ez rendben van... azaz lenne, azzal a kitétellel, hogy "érzed" is? Vagyis NEKED vannak-e érzelmeid. (Nem csak pillanatnyi érzéseid!)

Vannak "pozitív" érzéseid? Vannak negatív érzéseid? (Sorolnom, megneveznem kellene őket?) És akkor vannak pozitív érzéseid, ha másnak negatívak azok? Vagy...

Na szóval mennyire vagy okosan együtt érző, úgy, hogy azért - lehetőleg - magadat sem rántod a sárba. :) Nem csak tudod, hogy vannak érzelmek (és érzések), hanem benned is megvannak(!).

Azután meg nem egyoldalúan csak a düh, a gyűlölet, az undor a fő vonal az érzelmeid között.

Tévednék? Kiderül. :D

dellfil

2019. dec. 30. 12:25
 6/8 anonim ***** válasza:
73%

Amúgy az EQ-nak még sokkal ingoványosabb a definíciója, mint az IQ-nak.

Egyáltalán nem mindegy, hogy mondjuk mi a cél?

Mások szolgálata, vagy inkább önzőség és nagyon tudatos asszertív kommunikáció, manipulációval együtt? Amivel kb dróton lehet rángatni az embereket mert ismerjük a pszichológia hatásokat és még érzékünk is van hozzá?

2019. dec. 30. 12:45
 7/8 anonim ***** válasza:
40%

Tehát az magas érzelmi intelligencia... ha akarsz valakitől valamit, és úgy kommunikálsz vele, hogy szinte biztosan megteszi?

Érted az érzelmeit, van érzéked olvasni a jeleket és még át is érzed empatikusan... ugyanakkor ezt a képességet ki is használod és úgy irányítod az embereket mint a zombikat.

2019. dec. 30. 12:47
 8/8 anonim válasza:

Az utolso valaszt kiegeszitve azen szemszogembol.

Tudataban van a masik erzeseinek, de nem elsz veluk vissza. Nem hasznalod fel a javadra.

Szimplan odafigyelsz a masikra, az erzelmi igenyeire, viselkedesere.

2019. dec. 31. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!