Mi az a gazdatest?

> Te vagy a gazdateste annak a mintegy 2,5 kg-nyi baktériumnak, ami a beleidben él, és irányítja az életfunkcióidat
Mondjuk azok nem paraziták, velük inkább szimbiózisban élünk. A gazdatest nem tudom mennyire helyes fogalom ebben az esetben.
> Ez komoly? :o
> Mit lehet tenni ez ellen?
Tenni lehet ellene. Pl. helytelen táplálkozással, extrém stresszbe kerüléssel, olyan nagyobb dózisban mérgező anyagok fogyasztásával, mint pl. az ólom, higany stb…
Feltéve, ha az a célod, hogy puffadj, kimerült, fáradt legyél, hasmenésed legyen, fájjon a fejed, vagy meghalj.
Az a 2,5 kg baktérium nem hogy eltűrhető, de kölcsönösen előnyünk származik a helyzetből (ezt nevezik ugye szimbiózisnak), sőt annyira rá vagyunk utalva a létezésükre, hogy nélkülük nem maradnánk életben.

És halálunk után az 2.5 kg baci fog minked megenni belülről kifelé :D
Ezért puffadnak fel a hullák :)

Azért nem írtam szimbiózist, kedves 2*Sü, mert a bélflóra annyira meghatározza a mindennapjainkat, ami már a totális hatalmat súrolja. :-)) Tegnap itt írtam erről bővebben:
www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__alternativ-gyogyita..
Persze még ez is csak címszavakban foglalja össze, amit a témáról minden embernek tudnia kellene.
Dél-koreai horror

> Azért nem írtam szimbiózist, kedves 2*Sü, mert a bélflóra annyira meghatározza a mindennapjainkat, ami már a totális hatalmat súrolja.
Tehát függünk tőle. Tehát valami olyan működést tart fenn, ami számunkra szükséges. Ergo mi profitálunk abból, amit a bélflóránk tesz, illetve kárvallottjai lennénk, ha nem tennék a dolgukat. (Most ezt egészséges, fel nem borult állapotú bélflórára értsd.) Nyilván a béflóra baktériumai is jól járnak, különben nem maradnának életben a testünkben. Kvázi mi szerzünk nekik táplálékot. (Megint normál esetben, és nem akkor, mikor ennek hiányában minket kezdenek el megkóstolni.)
Tehát normál esetben kölcsönösen előnyös a helyzet, ahhoz képest, mintha külön-külön élnénk a nagyvilágban, hermetikusan elzárva egymástól (mármint mi, immár bélflóra nélkül emberek élnünk elzárva a nélkülünk tovább élő bélflóránktól). A szimbiózis meg pont attól az, hogy mindkét fél számára előnyös. A parazita meg a gazdatest kárára él, a gazdatestnek sokkal jobb lenne nélküle.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!