Miért pont 8 órát dolgozunk, ki találta ezt ki?
#20:
Ilyenkor kell elgondolkodni, hogy az ember feltétlenül ott akar-e dolgozni ennyiért.
Nekem is lenne jobb fizum messzebb, mint ahol most vagyok.
Kompromisszum. Valamit valamiért.
Az a mesében van, hogy minden optimális.
Lenne munkalehetőségem nem 8, hanem 80 km-re, albérletben lakva vagy napi bejárva üzemanyagot levonva is többet keresnék, mint most.
De szeretek itt lakni és szabadidőt eltölteni.
Valamit valamiért.
Amúgy ez egy magyar szuperképesség.
Mindenen tudunk sírni.
:D
"Nekem nincs lehetőségem. Neked van."
Személyesen nem ismerem a szituációdat, de tudod, hány ember van, aki inkább sír, minthogy tegyen a problémája ellen?
A legtöbben, akik azt mondják, nincs más lehetőségük, meg sem próbálnak más lehetőséget, még keresni sem.
Persze az embernek minél több a képzettsége, annál jobbak a kilátásai, szélesebb a választási palettája, plusz a munkahely-lehetőségek az ország keleti szélétől a nyugatiig folyamatosan nőnek.
Nyolc általánossal kábé annyi nálunk is a választék, hogy melyik multinál nyomod a betanított kulimunkát vagy elmész takarítónak, edénymosogatónak stb.
Hát az tényleg nem egy álom.
Csak ezt a sulira xaró tizenéveseknek hiába mondod.
Nemrég takarított itt az irodában körbe egy csajszi, akire emlékszek huszonéves bulizós korszakomból, szakipari suliból lógott folyamatosan 16-17 évesen, tojt bele, ki is rúgták.
Most itt sikálja a padlót körülöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!