Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért pont 8 órát dolgozunk,...

Miért pont 8 órát dolgozunk, ki találta ezt ki?

Figyelt kérdés
Mi lenne ha 7 vagy 6 óra lenne?
2019. nov. 25. 15:00
1 2 3
 21/23 Wadmalac ***** válasza:
53%

#20:

Ilyenkor kell elgondolkodni, hogy az ember feltétlenül ott akar-e dolgozni ennyiért.

Nekem is lenne jobb fizum messzebb, mint ahol most vagyok.

Kompromisszum. Valamit valamiért.

Az a mesében van, hogy minden optimális.

Lenne munkalehetőségem nem 8, hanem 80 km-re, albérletben lakva vagy napi bejárva üzemanyagot levonva is többet keresnék, mint most.

De szeretek itt lakni és szabadidőt eltölteni.

Valamit valamiért.

Amúgy ez egy magyar szuperképesség.

Mindenen tudunk sírni.

:D

2019. nov. 27. 11:04
 22/23 anonim ***** válasza:
Nekem nincs lehetőségem. Neked van.
2019. nov. 27. 12:26
 23/23 Wadmalac ***** válasza:

"Nekem nincs lehetőségem. Neked van."

Személyesen nem ismerem a szituációdat, de tudod, hány ember van, aki inkább sír, minthogy tegyen a problémája ellen?

A legtöbben, akik azt mondják, nincs más lehetőségük, meg sem próbálnak más lehetőséget, még keresni sem.

Persze az embernek minél több a képzettsége, annál jobbak a kilátásai, szélesebb a választási palettája, plusz a munkahely-lehetőségek az ország keleti szélétől a nyugatiig folyamatosan nőnek.

Nyolc általánossal kábé annyi nálunk is a választék, hogy melyik multinál nyomod a betanított kulimunkát vagy elmész takarítónak, edénymosogatónak stb.

Hát az tényleg nem egy álom.

Csak ezt a sulira xaró tizenéveseknek hiába mondod.

Nemrég takarított itt az irodában körbe egy csajszi, akire emlékszek huszonéves bulizós korszakomból, szakipari suliból lógott folyamatosan 16-17 évesen, tojt bele, ki is rúgták.

Most itt sikálja a padlót körülöttem.

2019. nov. 27. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!