Az "utca embere" miért van ennyire a nukleáris energia ellen?
Nem tudom, pedig az egyik legjobb energia előállítási módszer. (környezetkímélő, bár veszélyes is tud lenni, ha kontármunkát végeznek).
Ha nincs Csernobil, most nem így vélekedne a világ...
Manapság az utca emberét pontosan azért kérdezik, hogy hülyeséget beszéljen! Lásd lejárató, melyik költő van a képen, hogy kezdődik a Szózat, stb.
A médiának ennyi a hatása.
Mert az újságírók egyáltalán nem értenek a témához, és szórják az észt... Az emberekben az a tudat él, hogy nukleáris erőmű = sugárzás = meghalsz!
Közben viszont foggalmuk sincs arról, mennyire körülveszi őket a radioaktív sugárzás... Ugyan úgy a természetes, mint a különféle kütyükbe épített. Pl. a nem is olyan rég divatos órák, amelyeknek világított a cágerja a sötétben, (ha jól tudom) Rádiumot tartalmazott...
Nekem lenne egy ötletem a nukleáris hulladék eltüntetéséről, bár nagy valószínűséggel hülyeség :D
Mivel eredetileg is a Földből nyerjük ki, és mivel a magban úgyis nukleáris folyamatok zajlanak, csak be kéne ásni az egyik kőzetlemezbe, amely a másik alá gyűrődik. Onnan szépen magával szállítja mélyebe, és hosszabb távre nézve lehet meg lenne oldva a gond. Erről esetleg véleménye valakinek?
Ezzel szerintem "csak" az a baj, hogy ezek rettentően lassú folyamatok, aztán a víz kimoshatná a hulladékokat.
Jelenleg egyébként hasonlóval próbálkoznak, agyag"kőzetbe" ássák be a hulladékot, ami vízzáró, így a hulladék nem kerül vissza a felszínre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!