Szerintetek mit jelent? Nem értek egyet azzal, hogy mások kihasználásával jut előre.
Mindkettőt jelenti.
De mit keres a szemantikai kérdésed a helyesírás kategóriában?
Szerintem inkább az első. Ha a módszert helyteleníted, akkor így mondanám:
Nem értek egyet azzal, ahogy mások kihasználásával jut előre
vagy
Nem értek egyet azzal, hogy mások kihasználásával jusson előre.
Ez nem "szerintem" kérdése, hanem a szabály megértésének kérdése.
A kérdezett mondat egy összetett mondat. Első része és második része is állít valamit. Az első rész azt állítja, hogy nem fogadja el a második részben szereplő állítást, mint módszert. A második rész azt állítja, hogy egyesek az előrejutáshoz másokat használnak fel. Ezzel azonban az első állítás vitatkozik, nem ért eget vele.
Az összetett mondat ekvivalens a következő egyszerű mondattal: Csúnya dolog mások kihasználásával előre jutni.
"Az összetett mondat ekvivalens a következő egyszerű mondattal: Csúnya dolog mások kihasználásával előre jutni."
Péter komoly munkát fektetett a projektbe. Szerintem megérdemelte a kinevezést. Nem értek egyet azzal, hogy mások kihasználásával jut előre. Megdolgozott érte.
??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!