Miért van az, hogy egyes emberek baromi szerencsések, mások balszerencsések?
Nem hiszek az ezotériában, vallásos sem vagyok, szóval elég realista ember vagyok. De egyre különösebbnek gondolom ezt a “szerencse” témát. Pl én komoly dolgokban, vizsgákon, állásinterjún, mindig nagyon szerencsés vagyok. A kedvenc tételeimet húzom meg ilyesmi. De hétköznapi dolgokban egy igazi balszerencse-csomag vagyok. Ilyen dolgokra gondolok: elkések szinte minden fontos eseményről önhibámon kívül, késik a vonat stb. Visszaviszek egy terméket, de nemis váltják vissza, életemben vagy 3x szart már le madár, pedig szerintem ez elég ritka dolog(22 vagyok amúgy :D). Meg nem tudom..sorolhatnám még. Elhagyom a bankkártyám, de 2 perc alatt, mire visszamegyek oda, már el is lopják. Megvágom a lábam borotválkozáskor, majd a másik lábammal belerúgok és elkezd ömleni belőle a vér xd Felkérnék egy tanárt szakdolgozati konzulensnek, erre egy héttel a határidő előtt kiderül, hogy idén nemis tanít az egyetemen. És mindezen dolgok csupán pár napon belül történtek.
Szerintetek létezik emögött valami sorsszerű, valami megmagyarázhatatlan? Miért van az, hogy egyes emberek ilyen szerencsétlenek? Vagy mindenkivel történnek ilyen dolgok?
>"Nem hiszek az ezotériában, vallásos sem vagyok"
>"létezik emögött valami sorsszerű, valami megmagyarázhatatlan?"
Némi ellentmondást érzek a kérdésben. Amúgy egyrészt véletlen pechsorozat, mint pl. a ruletten mikor ötször jön ki egymás után a piros, másrészt ezek néha egymásra is hatással vannak, tehát mondjuk ha az egyik negatív eset miatt ki vagy akadva, akkor könnyebben vétesz hibát egy másik helyzetben, ami egyfajta láncreakcióként terjed tovább.
Nézzük másik oldalról a problémát; honnan tudod, hogy a madárszar nem jó szerencse? Például lehet az is, hogy nagy jókedvedben a busz alá szaladtál volna, de leszart a madár, és inkább azzal kezdtél foglalkozni. A vonatkésére ugyanez ráhúzható; késtél, ezért valahol nem voltál rossz időben. Nyilván ennek nem lehet utánajárni, hogy „mi lett volna, ha”, de gondolatkísérletnek érdekes. A témavezető választása meg olyan, hogy lehet, hogy te nagyon akartad volna őt, de pocsék konzulensed lett volna, így jobb, hogy nem kerültél hozzá.
Szokták mondani, hogy csőstül jön a baj, meg hogy hullámhegyek és hullámvölgyek sorozata az élet, tehát ilyen szempontból nem találtad fel a spanyol viaszt, ezt már előtted rengetegen megtapasztalták. Valami magyarázat biztosan van rá, az is lehet, hogy „földöntúli erők” műve, ha viszont így van, nem valószínű, hogy valaha is kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!