Hogy írjuk helyesen ezeket a szavakat?
Figyelt kérdés
Ezt egy afféle tesztnek szánom, kíváncsi vagyok, mennyire ismeri az átlagember ezeknek a szavaknak a helyesírását (eddig az a tapasztalatom, hogy nem igazán).
1. ventilátor - ventillátor
2. muszály - muszáj
3. foghagyma - fokhagyma
4. aszimmetrikus - asszimetrikus
5. omega - ómega
6. naív - naiv
7. akkumulátor - akkumlátor
8. hírdetés - hirdetés
9. dicsér - dícsér
10. szervíz - szerviz
2008. nov. 4. 18:58
31/37 anonim válasza:
ventilátor, muszáj, fokhagyma, aszimetrikus, ómega, naiv, akkumlátor, hirdetés, dicsér, szerviz
32/37 anonim válasza:
vagyis én így írtam volna őket, de most látom, hogy az akkumulátort elcsesztem... félregépelés volt csak nah:D
33/37 anonim válasza:
Nah akkor az enyém is jó lett bibibííí. :DDD Jó tudni, hogy mennyire okos ügyes vagyok ( ti meg neeem) :D Kösziii ^^
35/37 anonim válasza:
Csak annyit tennék hozzá, hogy a ventilátor és a ventillátor is helyes. A többi: muszáj, fokhagyma, aszimmetrikus, ómega, naiv, akkumulátor, hirdetés, dicsér, szerviz. Ha jól tudom. Nincs helyesírás-ellenőrzőm, így emlékszem jó régről. Mennyi hibám lett? :) Visszakérdezek: egyelőre vagy egyenlőre? Vagy mindkettő? Ha igen, miért? :)
36/37 anonim válasza:
Egyenlőre vágom, azaz egyenlő darabokra vágom a kenyeret.
Egyelőre nem megyek sehova.
37/37 anonim válasza:
ventillátor
muszáj
fokhagyma
asszimetrikus
omega
naiv (hosszú "i"-vel csak azért irtam röviddel mert hosszú nincs a billentyűzetünkön)
akkumlátor
hirdetés (ez is hosszú "i")
dicsér (ez is hosszú)
szerviz (ez is hosszú)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!