Rád is vonatkozik? Te sem tudod leírni helyesen az alábbi szavakat?
Figyelt kérdés
bocsát, bura, árboc, melyik, vajon, muszáj.2010. febr. 1. 20:26
1/23 anonim válasza:
bocsátba tettem volna egy j-t, illetve a burát ú-val írtam volna, a többi okés
egyébként az első kettőt sok helyen használják az általam említett formában is, nem tudom h helytelenül-e
2/23 anonim válasza:
Mindegyik, a példában felsorolt szót le tudom írni helyesen.
3/23 anonim válasza:
Én le tudom írni helyesen. Miért? Olyan sokan elrontják?
4/23 anonim válasza:
a búrát hosszúval írnám... mint bánatra :D
5/23 anonim válasza:
(meg)bocsájt,(lámpa) búra, árboc, melyik, vajon, muszáj.
Ez szerintem is így helyes
6/23 A kérdező kommentje:
Utolsónak. Ha búra hajtod a fejed, mert eltörted a lámpaburát... így helyes.
2010. febr. 1. 21:05
7/23 anonim válasza:
Az árbocot és burát elrontottam volna...
Nekem a "kedvencem", hogy rengetegen keverik az egyelőre és egyeNlőre szavakat...
8/23 anonim válasza:
szerintem a legborzasztóbb az igekötők ige előtti különírása, illetve a ba-be ban-ben helytelen használata.
"Meg írom a levelet." "El megyek aludni." "Fel veszem a kabátot."
"A lakásba vagyok." "A parkba voltam."
9/23 anonim válasza:
Nekem mind megvan. Akkor-e intellegin... integillen... intelligens-e vagyok-e? -E? :)
10/23 anonim válasza:
Nekem itt a valyon meg a muszály a kedvencem...Annyit látom így leírva, hogy lassan már elhiszem, hogy így a jó...:) Szinte minden harmadik embernek így sikerül és vérig sértődik, ha kijavítják őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!