Miért olyan baromi nehéz jól használni az egyenlőre és egyelőre szavakat? Merőben mást jelent a kettő.
Nem nehéz jól használni, csak hát nem véletlen szidják az oktatás süllyedő színvonalát.
Na meg a fiatalok agyát is tönkreteszi a sok egyen-lőre.
És mért olyan nehéz kibírni, hogy ne tegyünk fel baromi idióta kérdéseket?! Látod engem meg ez bosszant...
Nem nehéz ám kitalálni, hogy mért keverik, de segítek, köze van az "n" betűhöz!
kedves harmadik!
Ha idiótának tartod a kérdésemet, minek írsz ide? Velem ne arcoskodj.Szerintem Te se tudod mi a különbség a két szó között. Nem az n-betű...
Ja igen a másik kedvencem az igekötős igék.Annyi ilyet olvasok: meg mondom, el megyek, megtudom mondani...
Istenem nem olyan nehéz ez! Általános iskola alsó tagozat!!!
Hány és hány hibát elkövetnek az emberek! Egyszerűen hiányzik belőlük az igényesség, katasztrofális a helyesírás általános szintje.
Az egye(n)lőre olyan, mint a hely(i)ség; rengeteg helyen láttam már kiadó "üzlethelységet".
Azért írják a legtöbben rosszul, mert szerintem a köznyelvben úgy terjedt el az "egyelőre" szó, hogy az n hangot is belemondja 100-ból 99 ember, még azok is, akik egyébként helyesen írják.
Szerintem amúgy - pont a fentiek miatt - 20-30 év múlva már az egyenlőre alak lesz a helyes, szótári alak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!