Miért használja minden ismerősöm helytelenül az "egyelőre" szót úgy, hogy "egyenlőre"?
szerintem azért, mert ha kiejted az, hogy egyelőre, akkor az az érzése az embernek, hogy valami nem gömbölyű. nincs lezárva az eleje, az "egye" olyan befejezetlenül hat.
sokkal kényelmesebb kiejteni a egyenlőre szót.
Ráadásul az általad használt/értelmezett egyenlőre nem is járatos. Szerintem senki nem mondja, hogy egyenlőre állnak, hanem inkább egálban vannak, egyenlőre meg pláne nem jön ki matekpélda.
Szóval, ha nem tudja, hogy az egyenlőre mást jelent, akkor azt fogja írni a rosszabbul hangzó egyelőre helyett.
Szerencsére én ezt rendesen írom :) pedig elég volt egyszer 2 percre odafigyelni az egyik nyelvtan órán. Mégis sikerült megjegyeznem.
Engem a muszáj-muszály készít még ki. Pontos j-vel kell írni!
Á, sokat képzelsz. Szerintem azt se tudják, hogy ezek szavak... sokan úgy mondják szók :DD
Szörnyű, hogy egyes szavakat hogy írnak. Pl. velem helyett vellem. Meg akor, hoggy, menem kel(l). Több nem jut most eszembe szerencsére.
Azért oda kéne figyelni nyelvtan órán, attól még lehet "menő" az ember :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!