Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Sokan miért úgy írják, hogy?

Sokan miért úgy írják, hogy?

Figyelt kérdés

Pl: Pár hónap múlva kellesz húzni a fogszabályzón.

Miért kellesz? a helyes az így szól, nem?

Pár hónap múlva kell húzni a fogszabályzón.

2018. jún. 23. 23:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
77%
Egy darab hiba nem volt abban, amit írtam, max hogy a mondat végére nem írtam pontot, de az interneten ez megszokott. Szóval még mindig nem értem.
2018. jún. 24. 10:24
 12/20 BringaManó ***** válasza:
84%

Azt persze nem gondoltam komolyan, hogy ezért pontoztak le – ahogy jeleztem is –, de ha már belemegyünk (és ha érdekel), akkor erre gondoltam: "Van, aki" (vessző).

(Persze a legnagyobbak is elkövetik...

https://www.youtube.com/watch?v=JIfX0sK3NHc

:-)-:

2015-ben már nem írták ki, inkább nem kockáztattak:

https://www.youtube.com/watch?v=d9cHpY0l2Uw

:-)

Jó, tudom, hogy gyakori hiba, mert "egybemondjuk", pl.:

[link]

[link]

– de azért figyeljünk rá...)

2018. jún. 24. 11:34
 13/20 A kérdező kommentje:
De szerintem ez akkoris hülyén hangzik, még írásban is.. "kell lesz" én elhiszem meg elfogadom hogy létezik ilyen, csak hát ez akkor sem értelmes az én szemszögemből. Nem szeretnék senkit megbántani!
2018. jún. 24. 12:07
 14/20 anonim ***** válasza:
81%
#12-es: Hahh, jót nevettem :D Amúgy az első videó rendesen felidegesített már a végére, hogy lehet ennyiszer leírni helytelenül? Igazad van, észre se vettem, hogy nem írtam vesszőt, pedig azért általában megy a helyesírás. Ha valaki valóban ezért pontozott le, akkor mélyen megnyugtat a tudat, hogy létezik olyan ember ezen a csodás Föld bolygón, aki sose hibázik.
2018. jún. 24. 12:49
 15/20 A kérdező kommentje:
Másik kedvencem: Jössz nálunk. :D
2018. jún. 24. 16:36
 16/20 BringaManó ***** válasza:
40%

"ez akkor sem értelmes az én szemszögemből"

hát de ezzel akkor mit csináljunk? más szemszögéből meg a krumpli nem értelmes, mert az pityóka.

Ha az is rendben van részedről, hogy a te beszéded is "hülyén hangzik, még írásban is", és hogy az sem minden részletében "értelmes" sok más ember szemszögéből, akkor oké, maradhatunk ennyiben.

Ha viszont úgy érzed, hogy ez a helyzet nem szimmetrikus, hanem a világ többi részének kéne felnőnie a te nyelvi szintedre, ha esetleg valamikor társalogni szándékozik veled, akkor valami gond van.

2018. jún. 24. 23:29
 17/20 A kérdező kommentje:
Nekem az is rendben van, ha mások tartják furcsának az én beszédemet, nem kell senkinek se felnőni sehova. :) De azért valljuk be, több olyan ember van aki nem úgy beszél, hogy "kell lesz."
2018. jún. 25. 10:13
 18/20 anonim ***** válasza:
44%

A kérdező, érdeklő hozzászólásaim lepontozása azért történt, mert azt gondolják, tudatlan vagyok, kötekedek, vagy csak ellent mondok annak, amit a másik gondol, és emiatt megsértődött néhány gyk lakó.

Nem vedd komolyan a pontozást. Ezt is le fogják pontozni, mert off topik. De nekem többet ér, hogy ha segítek 1-2 embernek, vagy információt tudok szerezni, mint az, hogy hány pontot szereztem egy virtuális világban. Nekem a valós értékek többet érnek :)

2018. jún. 26. 07:45
 19/20 BringaManó ***** válasza:

#17: „valljuk be, több olyan ember van aki nem úgy beszél, hogy "kell lesz."”

Jó, én "bevallom". És?... Jól értem, hogy ezzel arra utalsz, hogy amit kevesebben használnak, az nem "helyes"?

(a kérdésed alapján erre következtetek)

Ez valami félreértés lehet, simán ki lehet fejezni ugyanazt többféleképpen – van, aki így mondja, van, aki úgy.

Te azt írtad, hogy "pár hónap", más azt mondja, hogy "néhány hónap", esetleg "egypár hónap".

Te azt írtad, hogy "fogszabályzó", más azt mondja, hogy "fogszabályozó", esetleg "foximaxi".

Te azt írtad, hogy "sérti a fülem", más azt mondja, hogy "bántja a fülem", esetleg "zavar" vagy "irritál".

stb.

Attól, hogy az egyiket többen használják, még nem lesz "helytelen" a másik...

2018. júl. 2. 23:03
 20/20 A kérdező kommentje:
a foximaxi nagyon aranyos:D félreértés ne essék, felőlem úgy mondja más ahogy akarja xd Csak engem zavar, ez van. :D Mást meg az zavarja ahogy én írok, ilyen egyszerű. Csak kíváncsi voltam miért írják úgy.
2018. júl. 5. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!