Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » "Elmagyarázná" nekem valaki a...

"Elmagyarázná" nekem valaki a "magyarázást"?

Figyelt kérdés

Ha Pesten, Párizsban vagy Londonban valaki franciául vagy angolul ad felvilágosítást, azt is "magyarázásnak" mondjuk!

Miért?

2010. máj. 29. 07:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"Párizsban érdeklődtem merre van az Eiffel torony, mire egy lány elfranciázta nekem!"

Ugye érzed, hogy valami nem stimmel a fenti szövegben?

:D

2010. máj. 29. 08:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Arra gondolsz, hogy külföldiül világosítasz fel valakit és MAGYARázásnak hívjuk? Így alakult ki a szó, mivel magyarázni eredetileg magyarul szoktak :D
2010. máj. 29. 08:13
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen ez a szó jelentése. Olyan ez, mint a németben a bedeuten ige (jelenteni), amiben megbújik a DEUTSCH szó szótöve.
2010. máj. 29. 09:12
 4/5 anonim ***** válasza:
87%

Igen annak hívjuk, meg a magyarázás ezt jelenti. (és nem feltétlenül azt, hogy valaki magyarul beszél)

A jós akkor is jósol, ha éppen rossz jövőt mond, nem?

2010. máj. 29. 10:35
 5/5 anonim válasza:
Ez csak egy magyar nyelvi sajátosság...meg kell szokni, nem lehet vele mit kezdeni...de, legalább a miénk... :))
2010. szept. 17. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!