Nyelvtanilag helyesen írtam-e az alábbi mondatot?
Figyelt kérdés
Ha kinyitod a könyvet, akkor lapozz a 40. oldalra!2017. aug. 21. 14:46
2/7 chtt válasza:
nyelvtanilag helyes, akkor nélkül szebb, magyarosabb :)
3/7 BringaManó válasza:
Nyelvtanilag igen.
De hogy tényleg ez-e a nyerő mondat, az attól függ, mit szeretnél vele mondani... :-) (mint mindig)
Ha ez egy írásbeli instrukció (pl. egy iskolai munkafüzetben), akkor ez a legjobb:
Nyisd ki a könyvet, lapozz a 40. oldalra!
Ha a tanórán mondja a tanítónő, és szépen együtt csinálják a kis diákok, akkor ez is jó:
Ha kinyitottad a könyvet, akkor lapozz a 40. oldalra!
4/7 BringaManó válasza:
* bocs: Nyisd ki a könyvet, ÉS lapozz ...
5/7 anonim válasza:
helyesiras.mta.hu Megéri megnézned ha sokszor előfordul nálad egy nyelvtani kérdés.Szinte biztos vagyok benne,hogy helyes választ kapsz minden kérdésedre :)
6/7 BringaManó válasza:
"helyes választ kapsz minden kérdésedre"
Mondjuk inkább úgy, hogy a helyesírási kérdések egy részére... :-)
De ahhoz először is el kell dönteni egy kérdésről, hogy helyesírási-e. Például ez a kérdés, amelyről itt beszélünk, pont nem az. :-)
7/7 anonim válasza:
Hát én arra gondoltam de azért köszi,hogy nyomatékosítottad.Persze,hogy minden kérdésre nem kap választ,mert az oldal nem az esztétikáját próbálja javítani hanem a szavak helyességét. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!