Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Van olyan szó, hogy teszefosza?

Van olyan szó, hogy teszefosza?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 18. 14:56
 1/6 anonim válasza:
100%
Szerintem nincs. Olyan, hogy teszetosza, olyan van. Azt olyan emberre mondjak, aki olyan semmilyen. Alig csinal valamit, ha igen akkor is kenytelen-kelletlen.
2017. ápr. 18. 15:03
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a tesze-tosza kifejezést olyan emberre mondják, aki nem hatékony. Téblábol, ide teszi, oda teszi, de nem halad a munkával. Csak olyan teszetosza...
2017. ápr. 18. 15:28
 3/6 BringaManó ***** válasza:
#1, #2 alapvetően stimmel, de ha ráguglizol, akkor láthatod, hogy van a szónak teszefosza változata is, hiszen sokan használják, annyi baj legyen, hadd tegyék (gondolom, megérti mindenki)
2017. ápr. 18. 18:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy csak elütés? Mert a t és az f a hagyományos qwerty vagy qwertz billentyűzeteken elütési távolságon belül van.
2017. ápr. 20. 10:55
 5/6 BringaManó ***** válasza:

nem:

1) én is hallottam már emlékeim szerint;

2) aki felhasználónévnek választotta, az vélhetően nem elgépelte, pl.:

[link]

[link]

3) szótárakban is szerepel, pl.:

[link]

[link]

4) és hallható is: [link]

:-)

2017. ápr. 20. 18:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is teszefoszának ismerem, még ötven évvel ezelőttről.
2017. ápr. 20. 22:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!