Hogyan írjuk helyesen?
Pl.
Pató Pál, A Magyar Kényelem és A Nemesi Tevékenység Megújulásért Közhasznú Alapítvány,
vagy:
Pató Pál, a Magyar Kényelem és a Nemesi Tevékenység Megújulásért Közhasznú Alapítvány
Bringa Manó!
Mindkét 'a' az alapítvány nevében belül van....
:)
ja, hogy még a "pató pál" is benne van a névben?... ez eddig fel sem merült bennem, az hittem, hogy ez egy mondat eleje... jó, hát kicsit fura volt... tehát a vessző is benne van?... oké, ez esetben írd, ahogy jónak látod :-)
én gondolatjellel írnám, bár valószínűleg az sem túl szokványos az alapítványnevekben:
Pató Pál – a Magyar Kényelem és a Nemesi Tevékenység Megújulásért Közhasznú Alapítvány
egy ilyen alapítványnév eszembe jutott, ahol szintén vessző van, és szintén nem "mondatszerű okból", abban is csak egy laza kapcsolatot jelöl a vessző:
Pálferi, Teljes Életért Közhasznú Alapítvány
( [link]
(nekem ez is jobban tetszene névelővel – lehet, hogy csak azért nem tették bele, mert ők sem tudták, hogy kicsivel vagy naggyal kéne... ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!