4/19 anonim válasza:
Muszáj, a német müssen igéből van, ha jól tudom, azt jelenti: kell, és mivel a németben nincs ly, így lett pontos j.
5/19 anonim válasza:
Muszájnak írjuk.
Gyerekkoromban muszály, papagály és mindíg volt a helyes, ez megváltozott (70 éves vagyok).
6/19 anonim válasza:
Van egy oldal, a muszaj pont hu
Ha úgy írod be, h muszaly pont hu, akkor is a helyes vàlaszt fogja neked mutatni.
7/19 Tislerics Máté válasza:
LOL még a GYK. szövegdoboza is aláhúzta neked pirossal, amikor kiírtad a kérdést!
8/19 anonim válasza:
Már 10 évvel ezelőtt is feltették ezt a kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__199-ho..
9/19 BringaManó válasza:
#5: egy csudát, sosem volt az ly-os... az '54-es szabályzat megfelelő (a kezemben van: "muszáj"), vagy korábbi kéne?
10/19 anonim válasza:
Nem "muszáj", de valami miatt nekem meg úgy rémlik, hogy amikor először tanultuk leírni, azt, hogy "vajon", akkor úgy tanultuk, hogy "valyon". Ez vajon rossz rögződés? 1992-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!