Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Mi ez a bloggereknél, hogy...

Mi ez a bloggereknél, hogy írnak valamit majd áthúzzák és kiírják a javított szöveget?

Figyelt kérdés

Nekik nem tanították meg hogy a szöveg a DEL ill. BACKSAPCE vagy német billenytűzet esetén "Entf" billenytűvel törölhető?

Tudom, tudom... Stilisztika.

De ez nem eröltetett inkább?

2016. szept. 6. 20:59
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

9# Igen mint az előttem író mondta, példát hoztam. Az már csak merő véletlen, hogy politikai fórumokon sokkal gyakrabban találkozom ezzel a formával. Talán mert többet olvasom, vagy mert épp ott többet használják gúnyos hangnemben, mint mondjuk egy tárgyilagos autós technikai fórumon.

Szerintem egyébként te akarsz politikusozni, mert azonnal ugrasz a témára annakellenére, hogy szándékosan semlegesre fogalmazta a mondatot.

2016. szept. 7. 12:34
 12/17 BringaManó ***** válasza:

inkább csak azért, mert többet olvasod :-)

én ritkán olvasok olyat, mégis ismerem :-)

2016. szept. 7. 12:36
 13/17 anonim ***** válasza:
Korábban a hibajavitóval próbálkoztak, de rájöttek, hogy csak a saját monitorjukon marad meg. :D
2016. szept. 7. 18:43
 14/17 A kérdező kommentje:
Ez jó.:DDD
2016. szept. 7. 19:05
 15/17 BringaManó ***** válasza:

:-)))

(és azt hiszed, hogy viccelsz, pedig a – mélységesen lepontozott – Wiki-linkemen is szinte ugyanezt olvashatod:

"Even if a terminal did interpret backspace by deleting the preceding character, the system receiving the text might not. Then, the sender's screen would show a message without the supposedly deleted text, while that text, and the deletion codes, would be visible to the recipient.")

2016. szept. 7. 19:16
 16/17 A kérdező kommentje:
Valaki haragszik a világra. Én most adtam rá zöldet.
2016. szept. 7. 20:57
 17/17 BringaManó ***** válasza:

Rendi vagy, köszi.

(Nem fontos amúgy, megszoktam, csak meglepett az első 100-as fényében. Aki haragszik a világra, az üssön mindenhol, de ezek szerint csak a második válasz tűnt haszontalannak valamiért. Lehet, hogy azt akarta kifejezni a pirossal, hogy "Nem tudom, hogy mit mond... Tolmácsot szeretnék kérni..." [link] :-)

2016. szept. 8. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!