Ikes igéknél a K,1 szám 1 személynél miért hiba? Nekem az m-es végződés sokszor olyan modorosságnak tűnik. , urizálásnak!
Figyelt kérdés
2016. máj. 23. 14:49
1/11 anonim válasza:
Ez egy elég bugyuta kérdés. De bizonyíthatod az ellenkezőjét, ha leírod, mégis milyen válasz adható rá. Ez nem is kérdés, hanem kinyilatkoztatás. Most már tudjuk, hogy így gondolod. Köszi.
2/11 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy jó a k-s végződés is??
2016. máj. 23. 15:15
3/11 anonim válasza:
Nyelvtanilag nem helyes, nem elfogadható. Az más kérdés, hogy sokan használják, de hivatalos dolgoknál oda kell figyelni rá és kész.
4/11 anonim válasza:
Én nem értem a kérdést:[
Most valami olyanra gondolsz, hogy pl. mi a különbség az írok és az írom között?
Mi azt vettük nyelvtanon, hogy a "m" határozott(írom AZT), a "k" pedig határozatlan(írok VALAMIT).
Ha nem ez volt a kérdés, akkor bocsi:'D
5/11 A kérdező kommentje:
Azt nem értem miért helytelen pl. az hogy kenyeret eszek, a kenyeret eszem helyett?
2016. máj. 23. 16:25
6/11 anonim válasza:
Mert te konkrétan A kenyeret eszed.:DD
(Azt) A kenyeret eszem/ egy kenyeret eszek(legalábbis szerintem).
De beszédben mindenki használ mindent, szóval nem nagy ügy:)
7/11 anonim válasza:
Ki így használja, ki úgy. A műveltebb emberek azért általában m-mel mondják. Ha úgy érzed, neked nincs kedved m-mel mondani, akkor mondd nyugodtan k-val, nem büntet meg érte a rendőr...
8/11 anonim válasza:
Vóótmáá...
Megyek eszek valamit...
Vagy megyem eszem valamit...
Fuuu de inteligencses lettem :)
9/11 A kérdező kommentje:
A "megyem" kiesik mert nem ikes ige.
2016. máj. 29. 19:13
10/11 anonim válasza:
Kössz h èrtèkeled az iróniát :)
;)
Am sokan használjak igen az eszek ragozást. de h mindenre már az eszem ragozást használják ami az èn fülemnek nèhány helyzetben túl modoros ès felesleges mivel nem illik a szövegkörnyezetbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!