A "differenciálegyenlet" szót miért nem külön vagy kötőjelesen írjuk?
Figyelt kérdés
Illetve a "recipriverexkluzív" szót is egybe írjuk, pedig kötőjelesen kéne. Van valamilyen szabály, ami kimondja, hogy bizonyos szavakat (amelyeket normál esetben kötőjellel kéne írni) egybe kell írni?2016. jan. 14. 21:48
1/9 megadeth18 válasza:
Mert az egy összetett szó, és azokat értelemszerűen így kell írni. De szerintem fontosabb, hogy meg tudd oldani, minthogy helyesen írod-e le.
2/9 anonim válasza:
A differenciálegyenlet kéttagú szóösszetétel. A kéttagúakat a szótagszámtól függetlenül egybeírjuk.
3/9 BringaManó válasza:
Így van – akkor már érdekesebb kérdés a valószínűségszámítás... ;-)
(vö. pl. [link] )
4/9 anonim válasza:
#1 véleményét osztom. Matekórán tök mindegy, hogy miként írod, mindenki érti és csak a megoldási algoritmus fogja érdekelni. De ettől még egybe kell írni.
5/9 BringaManó válasza:
"tök mindegy, hogy miként írod, mindenki érti"
Igen, akárcsak a "mint hogy" helyetti "minthogy"-ot (ld. #1 :-).
Csakhogy ez itt nem matekóra, hanem a Helyesírás topik.
6/9 A kérdező kommentje:
tehát akkor a differenciálegyenlet szót egybe kell írni? Az hibás, ha külön írom, vagy kötőjelesen?
2016. jan. 15. 20:52
7/9 A kérdező kommentje:
#2 már megválaszolta, csak már órákkal ezelőtt olvastam el. De legközelebb jobban figyelek.
2016. jan. 15. 20:52
8/9 A kérdező kommentje:
Na basszus, nem is órákkal ezelőtt, hanem tegnap :)
Látszik hogy én is fáradok.
2016. jan. 15. 20:53
9/9 anonim válasza:
Természetesen hibás, ha egy egybeírandó szót kötőjellel vagy különírsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!