Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Véleményeteket kérem! Szerinte...

Véleményeteket kérem! Szerintetek helytelenül fogalmazok, és gépellek?

Figyelt kérdés

Írok pársort,hogy megtudjátok állapítani a nyelvtani hibákat.

Sokan megjegyezték itt ,hogy helytelenül írok és/vagy rosszul fogalmazom meg a kérdést,és a hozzászólást .

Amióta én is felregisztráltam magam a facebook-ra ,a gyorsabban ,és meggondolatlanul fogalmazok.

2015. aug. 11. 23:33
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos kritikákat !
2015. aug. 12. 00:49
 12/16 anonim ***** válasza:

A tagmondatok elválasztására szolgáló vesszőket közvetlenül a szó után tesszük ki, és nem az őt követő szóköz után teszünk vesszőt. Vesszővel nem kezdődik szó!

Általában ahová nem kellene oda teszel vesszőt, ahová meg szükséges lenne oda nem teszel.

2015. aug. 12. 10:06
 13/16 anonim ***** válasza:
Kérdező, olvass (minőségi) irodalmat, az csiszolja a fogalmazáskészségedet. De úgy látom, jó irányba haladsz. Ne feledd, az útnak soha nincs vége, de nem mindegy, melyik pontjánál tartunk.
2015. aug. 12. 12:06
 14/16 A kérdező kommentje:
Hát,igen fontos,mert az életben ráfogok kényszerülni arra hogy mondjuk e-mailt,kell írnom egy komoly munkavállasához ,és lehet már az elején elhasalok,ha látják ,hogy helytelenül írok.Esetleg tudnál ajánlani,kezdésnek megfelelő könyvet?
2015. aug. 12. 12:58
 15/16 anonim ***** válasza:
Helyesírási szabályzat.
2015. aug. 15. 15:41
 16/16 anonim válasza:

Olvastam az egyik válaszolót, aki a vessző helyes használatát írta le.

"Még mindig nem így kell ,alkalmazni ,ahogy te teszed."

"Hanem úgy, ahogy a kedves válaszoló elmagyarázta, és elég jól magyarázta el."

Amúgy meg; helyesírási szabályzat, sok olvasás (NEM, NEM FACEBOOKON)

2015. aug. 23. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!