Hogy nevezzük azt, amikor valaki a "csinálnék" helyett azt mondja, hogy "csinálnák", helytelenül, a számot és személyt összekeverve?
Figyelt kérdés
2009. jan. 23. 17:56
1/15 anonim válasza:
Helyesírási hiba. Helytelen ragozás.
Általában falun mondják így, legalábbis ez az én tapasztalatom.
2/15 A kérdező kommentje:
Köszi! Kvízbe kell válasznak! Engem piszkosul szokott zavarni pl, ha valaki felcserélgeti a -nák, -nék -et, de nem tudom, hogy nevezik ezt "szakszóval"
2009. jan. 23. 18:16
3/15 anonim válasza:
mi "suk-sükölés"-nek mondjuk...
5/15 anonim válasza:
Műveletlen a helyes.
A paraszt egy gazdálkodó rendes ember.
-illéspityu-
6/15 anonim válasza:
Az illető nem jól ragozza a finnugrot. :D Egyébként tényleg helytelen ragozás. Tudok ennél durvábbat is: "Kinál vetted ezt a szép almát?" "Hát az Ibinál!" Anyósomék így mondják, ill. a környete is. (Vas megye) Pfhh...
7/15 anonim válasza:
A suk-sük az nem az. Készítjük=készítsük begyújtjuk=begyújtsuk - vagyis valami ilyesmi, de nem az amiről a kérdező beszél. :)
8/15 anonim válasza:
Egyrészt lehet tájszólás, de inkább primitívségből fakad.. engem is a hideg ráz tőle, szörnyű.
10/15 A kérdező kommentje:
Mondjuk azzal vitatkoznék, hogy falun mondják így, hiszen városiaktól is gyakran hallom, sajnos!!!
2009. jan. 24. 09:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!