Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Hogy mondanád ezt? "Megígérem...

Hogy mondanád ezt? "Megígérem beleveszlek az álmaimba. "

Figyelt kérdés

A "sző" igével szeretném kifejezni, csak olyan furcsán hangzik, és nem tudom, így kell -e mondani. Szóval helyes az úgy, hogy "Ígérem, majd beleszőllek az álmaimba." ?

Lehet, hogy a helyesírása sem jó a szónak, talán csak egy "L", de akkor is rém furcsán hangzik... Hogy mondanátok, vagy hogyan írnátok, hogy ugyanezt fejezze ki? Tehát hogy beleszövi az álmaiba... csak az E/2 stimmeljen... :)

2010. márc. 4. 23:14
 1/9 A kérdező kommentje:
Más hasonló kifejezést is írhattok, nem muszáj a "sző" igével. :) Csak a lényege maradjon ugyanez :)
2010. márc. 4. 23:22
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem hangzik furán. De jól gondolod, a "szőlek" egy L. :(
2010. márc. 4. 23:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
például: Csodás lényed álmaimba beleszövöm
2010. márc. 5. 02:02
 4/9 A kérdező kommentje:

Az utolsó jó. :) Tetszik. :)

És esetleg más kifejezéssel?

2010. márc. 5. 08:13
 5/9 anonim ***** válasza:

Egyszerűen csak: megálmodlak :)

Vagy akár álmodom rólad.

Esetleg beleálmodlak az álmomba, de ez olyan csúnyácska.

2010. márc. 5. 11:05
 6/9 A kérdező kommentje:

De egy havernak nem mondhatod jófejségből, vagy hülyülésből, hogy megálmodod, főleg, ha van párod, akit szeretsz. Érted? :)

Onnan jött a kérdés, hogy van egy jóbarátom, aki fiú, és szoktuk egymást ugratni, meg húzni. De csak poén az egész, mindketten tudjuk. Nekem tartós párkapcsolatom van, és szeretem a párom. Őneki mondhatom, hogy "megálmodlak", vagy "veled álmodok, megígérem". De a havernak, aki sose lesz több, mint barát, ha jópofin azt akarom mondani, hogy "ne aggódj, majd úgyis benne leszel az álmomban", nem mondhatom ilyen szavakkal. Mert az már mást fejez ki.

Nem akarom félreérthetően fogalmazni. :)

És ha "beleszőni" szeretném, az közelebb áll ahhoz, amit jelenteni akar, mint a "megálmodlak"...

Ahh, túl bonyolult vagyok, igaz? :D

2010. márc. 5. 12:20
 7/9 anonim válasza:
az -ígérem és -az szavakat hagyd el,majd beleszőlek álmaimba..-jó ez így!
2010. márc. 5. 12:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Jaa, mivel nem mondtad, hogy milyen szituációba kellene a mondat, ezért olyanokat írtam, amik inkább egy barátnőnek valók.

Benne leszel az álmaimban?

Látni foglak álmomban?

Éjjel álmodni foglak :D

Itt gondolkodik a fél család de nem tudunk jobbat :D

2010. márc. 5. 15:35
 9/9 A kérdező kommentje:

Hát, nem akartam beszűkíteni a válaszolókat egy adott szituációba, hátha mondanak olyat is, ami megtetszik. Szóval szándékkal nem írtam ki a szituációt. Nem hittem, hogy ez ennyire bonyolult. :)

Pedig azokat a kérdéseket én is utálom, amikben csak a 4.5. hozzászólás után derül ki, hogy pontosan miről is van szó. :D

De ez az "ígérem, majd álmomban találkozunk" tetszik. :D

Köszi szépen neked is, meg a fél családnak is :)

2010. márc. 6. 08:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!