Az angol "Dr" és "Tr" miért hallatszik "Dzsr" és "Csr"-nek?
Figyelt kérdés
Legalábbis én így vettem észre. Mondok egy könnyű példát: az álom angolul Dream és mint ha úgy lehetne érteni hogy Dzsrím..... vagy a Trapp (csapda) mint ha Csrep lenne.... ez így van vagy csak én hallom így?2015. júl. 11. 18:14
1/5 anonim válasza:
Mert az ő 'R' betűjük teljesen más, mint a mienk. Ha megfigyeled, nem olyan pörgetős, hanem inkább lágyabb? (Nem tudom rendesen megfogalmazni) valószínű ezért hallatszik így
2/5 anonim válasza:
Nekem nem hallatszik úgy.
De ha mégis, akkor l. #1.
3/5 anonim válasza:
Mindkét változat létezik, tessék, hallgasd végig:
Egyeskének: Az r _betűjük_ pontosan ugyanolyan, mint a miénk. :P Ugyanis a betű a hang "írott képe" vagy jele. A [r] hangjuk viszont tényleg nem olyan pörgetős. (A magyarban állítólag - logopédusok szerint - 5-öt pörgetünk. Az angolt nem tudom, de hallhatóan kevesebbet pörög.)
4/5 anonim válasza:
A vastagbetűs kérdésre válasz:
Mert a d-t és a t-t máshol képzik, mint a szittyák.
5/5 anonim válasza:
(az átlag angol r az nem pörög egyáltalán - az alábbi linken az az első, az Alveolar approximant; a következő az egyet perdülő, a flapping r, a linken az Alveolar tap; és ami a linken az Alveolar trill, az rezeg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!