Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Ki javítja még ki a kérdező...

Ki javítja még ki a kérdező helyesírási hibáit?

Figyelt kérdés
2010. febr. 9. 17:13
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Én kijavítom, kérdezőt is, válaszadót is.
2010. márc. 22. 01:10
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Alapból kijavítok MINDENKIT olyankor, amikor például a közvetlen közelemben van.

Mondjuk akkor, hogyha azt mondja, hogy "én akarnák" "én akarnék" helyett. (A mindenkibe beleértem a tanárokat is)

De például akkor is javítok valakit, hogyha bármilyen helyesírási hibát vét.

Ez valószínűleg azért van, (mármint, hogy kijavítunk másokat) mert

-vagy olyan környezetben vagyunk, élünk, ahol nagyon kevesen írnak helyesen vagy helytelenül

-vagy rettentően szereted a helyesírást (evvel én is így vagyok).

Ez az én véleményem. :)

13/L

2010. júl. 2. 19:48
 23/27 anonim ***** válasza:
33%

Kedves előző!

Az "evvel" egy értelmetlen forma, mert itt az "ez" kap egy "-vel" végződést, teljes hasonulással. Vagyis "ezzel" a helyes forma. :)

2010. júl. 2. 20:56
 24/27 A kérdező kommentje:
Az evvel tájszólás. Olyan, mint a "mink, tik" vagy az ízés. "fíregm físzek, kenyír"
2010. júl. 2. 21:14
 25/27 anonim ***** válasza:
A helyesírási szótárban mindkettő benne van, de ha nem hiszed, nézd meg! ;)
2010. júl. 7. 20:35
 26/27 anonim válasza:
Én nem szoktam kijavítani, ha meg nagyon zavaró hogy nehezen lehet elolvasni akkor el sem olvasom. Néha én is szoktam helyesírási hibákat véteni, de azt ki nem állhatom amikor a kérdésre válaszoló inkább nem is válaszol a kérdésre csak azt firtatja hogy ilyen meg olyan helyesírási hiba. Főleg olyan szövegnél amibe tényleg nincs sok (1-2, vagy 3-4)
2010. okt. 16. 20:42
 27/27 anonim válasza:

én is szoktam a vki-t használni, de azért, mert MSN-en már megszoktam. Ott a micsinálsz? helyett azt írja az ember, h Micsi? Meg a semmi különös helyett is, sem kül. ott a pont, és ezért tudja az ember, hogy rövidítés. Most azért lecseszni, hogy a kül. helyett kül-t ír. Most van pont, vagy nincs? Meg még van egy csomó ilyen. MEg valaki ha dühös, direkt olyanokat ír, hogy hüje, hejes meg minden. De nem mindig, és ez nem jelenti azt, hogy nem tud írni. (meg hogy úgy ír vki, hogy tuttam, meg külték vagyis kiejtés szerint)

És ez nem gond. Ha már itt tartunk, és minden áron meg akarjuk védeni a magyar nyelvet, akkor ne használjuk azt, hogy Hello, meg hogy OK mert az is angol szó, és ennyi.

Én azért nem szoktam kijavítani, mert én is ezt csinálom

2010. okt. 27. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!