Ki javítja még ki a kérdező helyesírási hibáit?
Én csak akkor szoktam szólni, ha nagyon sok hiba van benne, vagy ha a kérdező w-vel ír.
2010. febr. 9. 17:53
Olyanét javítom ki, aki még vélhetően általános iskolás vagy legfeljebb 16 éves. Főleg, ha a kérdésével valahogy össze lehet kapcsolni a helyesírást.
2010. febr. 9. 20:40
Én nem szoktam kijavítani. Persze zavarni zavar, de az is legalább annyira idegesít, mikor vki kényszeresen minden hibát kijavít. (Főleg, h a kérdésre nem válaszol.)
Ha nagyon durván sok hiba van az írásban, nem használ írásjeleket, összefolyik az egész szöveg, akkor inkább el sem olvasom.
2010. febr. 9. 22:10
4/27 A kérdező kommentje:
Engem viszont az idegesít, ha valaki a "hogy" helyett "h"-t, a "valaki" helyett "vki"-t ír. Mibe telne kiírni a szavakat, na?
Ezt én is nagyon utálom, és megjegyzést is teszek rá, ha úgy adódik. (Még ilyen az Am. is.) Ilyenkor persze megsértődnek, meg közlik, hogy az miért baj, ez csak egy internetes fórum, ők tudnak helyesen írni, stb. De hogy mi a pláne abban, hogy két leütést megspórolnak?! Igénytelenek, de nem tudom, mit szólnának, ha velük szemben lenne egy ügyintéző vagy egy orvos ennyire felületes, kapkodó.
2010. febr. 9. 22:57
6/27 A kérdező kommentje:
Ah! Végre valaki, aki osztja a nézeteimet. Igen, én is szóvá szoktam tenni, aztán meg jól lepontoznak.
22:10-es vagyok. Akkor most azt hiszem elszégyellem magam, ugyanis orvosnak tanulok:) (A "h" és a "vki" miatt)
2010. febr. 9. 23:26
Utolsó vagyok. De mondjuk én nem szoktam szinte senkit lepontozni, csak akkor, ha a kérdésre helytelen választ ír. (Tehát félrevezeti a kérdezőt). Az ilyen javításokat figyelmen kívül szoktam hagyni. Nem vagyok ennyire gyerekes, h ilyenért pontozzak le vkit.
(Elnézést a rövidítésekért, már megszoktam:)
2010. febr. 9. 23:27
Engem a rövidítés egyáltalán nem zavar, az viszont nagyon, ha nem tud helyesen írni. Ki is javítom. Ja és azt is utálom, ha valaki csak annyit bír kommentelni, hogy lol vagy ikszdé vagy puruttya. Ezeket lepontozom.
2010. febr. 10. 03:19
Soha nem javítom ki. Ha az írási (nem helyesírási!) hibák miatt nem értem a kérdést, kétféleképpen járok el:
1. Leszarom. (nem válaszolok)
2. Adok valami hülye választ. (humorizatriznyák)
Az egész attól függ, milyen gatya van rajtam. (vagy mennyit ittam)
2010. febr. 10. 16:31
Kapcsolódó kérdések: