Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Hogy kell mondani? A macska...

Hogy kell mondani? A macska fel vagyon mászódva a fára, vagy a macska fel lenni mászódva a fára?

Figyelt kérdés
2014. okt. 2. 20:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/77 BringaManó ***** válasza:

WM, tutira,

ezt láthattad: [link]

2014. okt. 21. 21:33
 72/77 anonim ***** válasza:
"Körbetagelik a fát", Jók ezek az izék amire rákattintgattam ( jó tudom, linkek)
2014. okt. 21. 23:51
 73/77 anonim ***** válasza:
Romhányi, Rímhányó, ezt ő mondta magáról, de hát erre születni kellett
2014. okt. 21. 23:54
 74/77 anonim válasza:
Szemeimből hulla a könnyű a röhögéstűl az magyar vizsgákon túl leven feljővén ide és megpillantván eme válaszokat! Fának macskája, macskának fája, énnékem is fája, keserűen kínzatul, fából vaskarikákkal veretül... És a legjobb, hogy a nyársas már-már az egyértelműség határait cirógatóan kétértelmű verset kereken 69% szavazta hasznos válasznak. Pedig már épp be akarám jelölni én is hasznosnak (meg kellemesnek), de hát eztet nem fogandom elrontani!
2016. júl. 1. 17:32
 75/77 anonim válasza:
A kérdező utolsó válaszán meg felvonyítottam. :'D Szóval most fel van vonyítva... a macska a fára.
2016. júl. 1. 17:33
 76/77 BringaManó ***** válasza:

Pedig szegény már a 4. oldalon feladta. :-)

A visszakérdezgetés fel van adva.

A kocka meg el van vetve ( [link] nemsoká lehet aratni/szüretelni.

---

Egyébként most, hogy újranéztem az előzményeket, a macskacsontvázas képek apropóján tanultam valamit, amit eddig nem tudtam (de a többség valószínűleg igen): egy szokványos válasz a "felmászódott" macskáért való aggódásra, hogy "nyugi, le fog jönni – láttál már fán macskacsontvázat?..."

[link]

(vagy magyarul biztos mondják úgy is, hogy láttál már döglött macskát a fán?...)

A párját ismertem, a repülővel ("nyugi, olyan még nem volt, hogy fennmaradt volna..."), de ezt a macskásat még nem.

És gondolom, hogy erre a szokásos(?) válaszra utal az alábbi karikatúra (amely talán a korábbi, már döglött linkjeim között is szerepelt, de akkor ezúton felélesztem):

[link]

:-)

2016. júl. 2. 03:46
 77/77 anonim ***** válasza:

Ha már felelevenedett ez a topic, megválaszolom a saját kérdésemet, mivel szerencsére megtaláltam egy régi jegyzetemben... Bár senki nem mutatott érdeklődést iránta, de hadd okosodjatok. :D

Tehát Romhányi szerint a Lex Balex Elv:

Az ügyvéd erkölcsét

pótolja a perköltség.

BW

2016. júl. 3. 07:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!