Hogy kell mondani? A macska fel vagyon mászódva a fára, vagy a macska fel lenni mászódva a fára?
Figyelt kérdés
2014. okt. 2. 20:37
41/77 anonim válasza:
T 28. én még úgy tanultam, "hát-tal és és-el" nem kezdünk mondatot, de régi vagyok, ez már megváltozhatott. Hát ezután fogok mondatot kezdeni. És ez sem fog zavarni. köszi
43/77 anonim válasza:
Hát, kicsit zavarban vagyok. És szétröhögöm magam, ha válaszokat olvasom. Elnézést, de szerintem nagyon sokan beletaláltak a közepébe. És mondom, nyelvtanilag el vagyok süllyedve. Bocsi, hogy nem tudok új megoldást találni,már ami olyan poénos, mint a többi.
44/77 BringaManó válasza:
Meg van bocsátva.
(A macska pedig fel van bocsátva a fára.)
45/77 anonim válasza:
Kicsit had helyesbítsek, a macska fel vagyon bocsátva a fára
46/77 BringaManó válasza:
hadd helyesbítsek: _hadd_ :-)
És azt a régi viccet még nem sütötte el, hogy mi a különbség a fakereskedő és a macska között?...
47/77 anonim válasza:
Hát hadd tanuljak valamit. És mi van a fakereskedővel meg a macskával?
48/77 Wadmalac válasza:
És ha a fa és a macska kvantumöszefonódnak? Ha rág a szú, a macska is perceg?
49/77 BringaManó válasza:
Macskában ha szú perceg,
Azok biz' nehéz percek.
Jobb neki, mikor bagzik,
S dámszarvasnak ha barcog,
Ekkor egy sem haragszik,
Inkább vág boldog arcot.
(ifj. Nyomasek Bobó)
50/77 Wadmalac válasza:
Aztaq...
:D
Kínrímeid felnyársaltak,
Új ötletim velem haltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!