Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Mit jelent manapság beszédben...

Mit jelent manapság beszédben az "etanol" szó?

Figyelt kérdés
"...de a dolog etanolja, hogy..."

2014. szept. 18. 20:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Véletlenül nem etalon?
2014. szept. 18. 20:58
 2/7 BringaManó ***** válasza:

jaja, etalon lesz az. :-)

( [link] [link] stb.)

2014. szept. 18. 21:31
 3/7 A kérdező kommentje:
Lehet, nem tudom biztosan, csak hallottam.
2014. szept. 18. 21:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg még arra tudok gondolni, hogy a spiritusz szó a szesznek egy szinonímája, akárcsak az etanol. Viszont a spiritusz latinul lelket jelent, eszenciát, lényeget. Tehát lehet olyan értelemben használta aki tette, hogy "... de a dolog lelke az, hogy ...", lelke, spiritusza, etanolja. Amolyan játék a szavakkal, a szavak szinonímáival.
2014. szept. 18. 21:51
 5/7 A kérdező kommentje:
Ja, tényleg etalon az, de a linkektől frászt kapok, szlengben mit jelent?
2014. szept. 18. 21:52
 6/7 A kérdező kommentje:
4#-es vezet, van még ötlet?
2014. szept. 18. 21:57
 7/7 BringaManó ***** válasza:

A 4-es vezet?? Az egy jópofa asszociációs fejtegetés volt – szó se róla –, de szerintem semmi köze a megfejtéshez. Az meg újdonság, hogy ráadásul ez szleng volna.

Mi lenne, ha inkább mondanál egy példamondatot, valami szövegkörnyezetet, szituációt? Annak mentén talán lenne esélyünk megmagyarázni. (Ez a "dolog etanolja" segítségnek kicsit kevés... ez alapján továbbra is etalonra tippelek, bár a "dolog" szó nem volt valami beszédes szövegkörnyezet... Mindenesetre a birtokos személyjel ahhoz mindenképpen jobban passzol, mint az etanolhoz.)

2014. szept. 19. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!