Hogyan lehet egyszerű cukorból etanolt állítani elő otthon?
Gombák, Sceptic erjesztő gombák.
---
Vigyázat aki ezt megteszi arra rászállhat a NAV!
Bocs, de azon késői órán, mikor válaszoltam igen csipás voltam!
Elfelejtettem, hogy a cukros cefrétől az alkoholt el is kell választani. Célszerűen lepárlással.
Elméletileg érdekel a kérdés, vagy tényleg csinálni akarsz?
"Elfelejtettem, hogy a cukros cefrétől az alkoholt el is kell választani. Célszerűen lepárlással."
Amennyiben lehetőleg tömény formában ki akarom nyerni az alkoholt.
De ha elég a vizes oldat, valamint egyéb összetevőket is benne akarnak hagyni (aromaanyagok, színezők, enzimek, maradék cukor stb.), akkor csak szűrés és/vagy ülepítés.
Lásd sör, bor. :)
Szerezz valami olcsó gyümölcsöt! Gyümölcs-párlat készítése 50 literig legális. Gondolom szeretnéd olcsón megúszni. A mirabolán (fosószilva) szezont már lekésted - majd jövőre.
A cukor-élesztő kettősből borzalmas párlat jön le.
Mikor katona voltam, az egyik öreg katona beleivott egy ilyen üvegbe. Arca fájdalmas, utálkozó grimaszba rándult:
- Fúj, ezt igyák mög a kopaszok!
Ha a gyümölcs-cefrét cukorsziruppal, vagy malátával megtámogatod, ne tudja senki rajtad kívül! Az emberek irigyek, valaki feldobhat. Ismertem egy banyát, aki belebetegedett, ha a szomszédasszony új seprőt vett.Különben is a cukorral nagyon csínján bánj! Ha sokat teszel elrontja a jót is.
Még valami fontos, az erjedés közben szén-dioxid szabadul fel. Nem is kevés. A cefrét egyenletes hőmérsékletű, jól szellőző helyre kell tenni. Semmi esetre se lakásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!