Mi ez a borzalom?
Figyelt kérdés
Emberek! Az elmúlt napokban nézegettem hosszú kihagyás után a GYK-t, és el vagyok képedve. Iszonyat helyesírási hibák, vesszőt nem tesznek sehova, -ba -be -ban -ben ragokat nem tudják helyesen használni, és így tovább.
Kedves helytelenül írók, titeket hogy engedtek át az általános iskolában magyar nyelvtanból?
És miért nem igényesek az emberek a helyesírásukra ma már?
2014. szept. 16. 09:19
1/24 anonim válasza:
Fú, ezt a ba-be dolgot én is hogy utálom...
2/24 A kérdező kommentje:
És mintha büszkék is lennének rá sokan, hogy nem tudnak írni. Ha pedig valaki kijavítja a hibás nyelvtant, fel vannak háborodva.
"telefonról írok" - mondja valaki. De azon a telefonon is vannak írásjelek, betűk, szóköz....
Értetlenül állok ekkora igénytelenséggel szemben.
2014. szept. 16. 09:23
3/24 anonim válasza:
A GyK még hagyján, bár itt is van rengeteg elkeserítő mondat, értelmezhetetlen szöveg... de a facebook, na az nem semmi! Sokszor van sírhatnékom, főleg mikor a tizenéves ismerősök, gimnazisták írnak úgy, mint akik soha nem láttak ilyet: [link]
4/24 anonim válasza:
Hát igen, a "n" betű a telefonon is elérhető, legalábbis az enyémen van. De az egy régebbi Nokia. Az Androidból kifelejtették volna? :D
5/24 anonim válasza:
Akkor ne nézegesd.Eltudtad mégis olvasni,meg is értetted,akkor mi a problémád?:))
6/24 A kérdező kommentje:
Ötös, az emberi igénytelenség zavaró. Vagy ennyire buták azok az emberek, akik nem írnak helyesen, hogy nem tudták megtanulni a magyar nyelvtant és helyesírást?
2014. szept. 16. 09:47
7/24 A kérdező kommentje:
Bocsi ötös, javítalak :D
"El tudtad mégis olvasni"
2014. szept. 16. 09:48
8/24 anonim válasza:
Mit keres a kérdés a családi kapcsolatokban?
9/24 csabika1971 válasza:
Mit vártok??? A béka segge alá süllyed az oktatási színvonal! Az én időmben még tényleg az okos kiváltságos kevesek mehettek komoly sulikba. Ma? Mindenki irodába főnöknek tanul, a szakmák meg kimentek a divatból. Most mi még eltartjuk az országot. De utánunk kifogja? És főleg ki keresi meg majd nekünk a nyugdíjra valót. Lehet azért is emelik oda a korhatárt, hogy véletlenül se érjük meg. És a gond letudva.
10/24 anonim válasza:
5-ösnek és 8-asnak van igaza, kedves Nyelvtannáci Úr. Hát nem mindegy, kinek milyen a helyesírása, ha tud vele kommunikálni? Különben is, milyen alapon vársz el jó helyesírást bárkitől is? Ennyi erővel bárkit számon lehetne kérni, hogy miért nem megy neki az általános iskolás kémia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!