Miért terjed a fiatalok körében az igekötők különírása?
telljesen eggyet értek veletek!!
19 éves vagyok és a pár évvel fiatalabbak szájábol ojan szavakat hallani hogy égbek áll tőle az ember haja!
pl:köszcsi, puszcsi, meg ehhez hasonlók.
na meg a sok kevert szó hogy félig angol félig magyar.
totál felidegesít mikor fórumokon is okoskodik a sok nagyeszű és irni meg annyira tud mint nagyanyám tyúkja és osztja az észt jobbra balra. könyörgöm ha már irni nem tud akkor ne jaszkarizzon mindenkinek akiben hibát vél találni!
nem?
Én használom a wokot, abban párolom a zöldséget. De komolyra fordítva szót, engem is zavarnak a rövidítések, a mixelt szavak. Néha én is elgépelek valamit, de a program azonnal aláhúzza pirossal, és nekem van időm, hogy kijavítsam. Érdekes, hogy az a és az e betűket néha felcserélem, ez mit jelent?
Az igekötőket szerintem azért nem tudják használni, mert keveset olvasnak. Vannak azok a mondatok, amik így hangzanak: "Meg lehet-e tenni?" Ez így helyes, de ők úgy gondolhatják, hogy a meg a lehethez, s nem a tennihez tartozik. Talán innen adódik a félreértés. Azért írják azt, hogy "meg tesz" a megtesz helyett.
Az anglicizmus csak azt okozza, hogy ilyeneket írnak, "Párom, Magyar, Pasim, Babó stb."
Lehet, hogy egyetértesz velünk, de az nem elég a jó helyesíráshoz.
telljesen eggyet értek veletek!!
19 éves vagyok és a pár évvel fiatalabbak szájábol ojan szavakat hallani hogy égbek áll tőle az ember haja!
na meg a sok kevert szó hogy félig angol félig magyar.
totál felidegesít mikor fórumokon is okoskodik a sok nagyeszű és irni meg annyira tud mint nagyanyám tyúkja és osztja az észt jobbra balra. könyörgöm ha már irni nem tud akkor ne jaszkarizzon mindenkinek akiben hibát vél találni!
nem?
Teljesen egyetértek veletek. /Felesleges a felkiáltójel/.
19 éves vagyok, és a pár évvel fiatalabbak szájából olyan szavakat hallani, hogy égnek áll tőle az ember haja. /Itt sem kell felkiáltójel/.
Na meg a sok kevert szó, hogy félig angol, félig magyar.
Totál felidegesít, mikor fórumokon is okoskodik a sok nagyeszű, és írni meg annyira tud, mint nagyanyám tyúkja, és osztja az észt jobbra-balra. Könyörgöm, ha már írni nem tud, akkor ne jaszkarizzon mindenkinek - ezt a szót nem ismerem, nem tudok véleményt mondani róla, hogy helyes-e - akinek az írásában hibát vél találni!
Nem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!