Honnan ered a "borsos ár" kifejezés?
nekem van egy tippem de ezt én találtam ki ettől függetlenül lehet innen ered :D
Gondolom ha meghallod az árát(mert olyan sokba kerül) könnybe lábad a szemed mintha borsot szórtak volna alá/bele
<Olyan drága fűszer volt, hogy fizetőeszközként is elfogadták. Az áru ellenértéke mellett az adót is rendezni lehetett borssal. Ebből az időszakból maradt meg több európai nyelvben is a „borsos ár” kifejezés.>
Gábor Áron: jaj. :D
Adott helyzetben azért én is sok poént Érték Elek. :D
Húdeoff, befejeztem. :D
És ha már itt tartunk, ne felejtkezzünk el arról sem, hogy mi az ami még nagy kincs volt hajdanán, és most is az? A szesz! Na annak is borsos ám az ára. Legalábbis a minőségi szeszeknek. Az alkoholos italokat már önmagában is orvosságnak tartják ugye – így volt ez régen is, gondoljunk csak a gyógynövényekben bővelkedő Unicumra –, de amikor elkezdték az alkoholt mindenfélével vegyíteni, és így fokozni a gyógyhatását, akkor keletkezett a borsos szeszből szótagátvetéssel és szóbelsejimagánhangzó-megnyúlással a sósborszesz.
Elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!