Szerintetek nem túl gyerekes a kézírásom? (képekkel)
Közmondásos/szállóigeszerű dolgok? :O
Eskü, nem hallottam senkitől, tényleg én találtam ki sok-sok évvel ezelőtt. Ezek szerint én IS, azaz "feltaláltam a spanyolviaszt"...
Már nem először. :(
<"Aki másnak vermet ás, maga esik bele – hogy a nagy klasszikust, Bringamanót idézzem..."? :-)>
Gyenge. :P
Különben is, már életbe lépett az új szabályzat (OK, 2014.), ami szerint az új változatok:
"Aki másnak lyuk fúr, maga bele potty."
illetve
"Aki másba beleesik, magának ás vermet."
Szituációtól függően, ugyebár...
akkor figyelmedbe ajánlom az internet csodálatos világát, ha van rá időd: :-) [link]
a beleesős közmondással kapcsolatban természetesen bennem is erős volt a kísértés, hogy valami vicceset kéne írni helyette, de megtartóztattam magam: muszáj volt eredetiben közölni, különben értelmetlen lett volna a mondandóm... :-) hidd el, nehéz volt megállnom még így is. :-)
dehát így jártam... aki másnak Ermitázs, maga festi tele
"akkor figyelmedbe ajánlom az internet csodálatos világát, ha van rá időd"
Volt, mert akartam, hogy legyen. :)
Nem "szakítottam rá időt", a kettő nem ugyanaz. (Nem pontosan kerestél, és nem pontosan idéztél, pedig klasszikusokat csak pontosan, szépen, ugyebár... :P)
"aki másnak Ermitázs, maga festi tele"
:DDD
Még egy Caro Emerald-dal:
ja, én nem úgy értettem, hogy a tételnek ezt a megfogalmazását már más is feltalálta, hanem hogy magát a tartalmat.
de ha te ara gondoltál, hogy a közismert okosságnak a _megfogalmazására_ szeretnél véjdegyoltalmat, akkor rendben, megkapod, elismerem, ilyen remek megfogalmazásban soha sehol nem hallottam (és nem is olvastam) még ugyanazt.
akkor én most föltalálom a következőt:
Aki más számára csapdát ás a földbe, az önmaga fog pelepottyanni.
:-)
* vagy bele.
(bár ha ő egy rágcsáló, akkor akár... pláne ha focizni is szeret.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!