Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Szerintetek nem túl gyerekes...

Szerintetek nem túl gyerekes a kézírásom? (képekkel)

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

2014. jún. 19. 02:01
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Közmondásos/szállóigeszerű dolgok? :O

Eskü, nem hallottam senkitől, tényleg én találtam ki sok-sok évvel ezelőtt. Ezek szerint én IS, azaz "feltaláltam a spanyolviaszt"...

Már nem először. :(

<"Aki másnak vermet ás, maga esik bele – hogy a nagy klasszikust, Bringamanót idézzem..."? :-)>

Gyenge. :P

Különben is, már életbe lépett az új szabályzat (OK, 2014.), ami szerint az új változatok:

"Aki másnak lyuk fúr, maga bele potty."

illetve

"Aki másba beleesik, magának ás vermet."

Szituációtól függően, ugyebár...

2014. júl. 16. 23:37
 22/25 BringaManó ***** válasza:

akkor figyelmedbe ajánlom az internet csodálatos világát, ha van rá időd: :-) [link]

a beleesős közmondással kapcsolatban természetesen bennem is erős volt a kísértés, hogy valami vicceset kéne írni helyette, de megtartóztattam magam: muszáj volt eredetiben közölni, különben értelmetlen lett volna a mondandóm... :-) hidd el, nehéz volt megállnom még így is. :-)

dehát így jártam... aki másnak Ermitázs, maga festi tele

2014. júl. 16. 23:55
 23/25 anonim ***** válasza:

"akkor figyelmedbe ajánlom az internet csodálatos világát, ha van rá időd"

Volt, mert akartam, hogy legyen. :)

Nem "szakítottam rá időt", a kettő nem ugyanaz. (Nem pontosan kerestél, és nem pontosan idéztél, pedig klasszikusokat csak pontosan, szépen, ugyebár... :P)

"aki másnak Ermitázs, maga festi tele"

:DDD

Még egy Caro Emerald-dal:

https://www.youtube.com/watch?v=5w-fm9_T0Jk

2014. júl. 20. 13:46
 24/25 BringaManó ***** válasza:

ja, én nem úgy értettem, hogy a tételnek ezt a megfogalmazását már más is feltalálta, hanem hogy magát a tartalmat.

de ha te ara gondoltál, hogy a közismert okosságnak a _megfogalmazására_ szeretnél véjdegyoltalmat, akkor rendben, megkapod, elismerem, ilyen remek megfogalmazásban soha sehol nem hallottam (és nem is olvastam) még ugyanazt.

akkor én most föltalálom a következőt:

Aki más számára csapdát ás a földbe, az önmaga fog pelepottyanni.

:-)

2014. júl. 20. 15:45
 25/25 BringaManó ***** válasza:

* vagy bele.

(bár ha ő egy rágcsáló, akkor akár... pláne ha focizni is szeret.)

2014. júl. 20. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!